Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nda eğitim gördüğü sırada karşıt görüşlü öğrenciler tarafından 23 Kasım 1970’de ciğerlerine pompayla hava basılarak işkencelerle katledildi. İlk olarak 3 gün hapsedilmiş ve acımasızca dövülmüş sonrasında da işkencelere maruz bırakılmıştır. Ciğerlerine pompa ile hava basılarak acılar içerisinde üçüncü kattan boşluğa bırakılıp, şehit edilmiştir.

Genç yaşta işkenceler ile hayatına son verilen Ertuğrul Dursun, Ülkücü hareketin ilk şehitleri arasında yer alıyor. Özkuzu 23 Kasım 1970 tarihinde hayatını kaybetti ve naaşı memleketi Tokat, Zile’ye defnedildi.

“23 Kasım 1979 günü hunharca katledilen Dursun Önkuzu’nun cenaze törenine ait video görüntülerini izledim. Sizde izleyin. Beyaz kefenin neredeyse tamamı kan içerisindeydi. Evet, kefen kan kırmızıydı. Türk bayrağının kan kırmızısı ve hilal ile yıldızın beyazlığı gibiydi. Bu vatanın evlatlarına zulmü reva görenler satılmış olanlardı ve bugünde aynı sancıyı yaşıyoruz.

Ülkücü hareketin Dursun Ağabeyi her zaman bizlerin şeref timsali olmuştur. Bilinmelidir ki bu dava nice Dursun ÖnKuzular yetiştirmektedir. Bizler devletimizin milletimizin ve şehit kanıyla her karışı sulanmış kutsal topraklarımızın müdafaası için hiç bir zaman gözümüzü budaktan sakınmadık sakınmayacağız. Yeminimizde de söylediğimiz gibi Şehitlerimiz, Gazilerimiz ve Başbuğumuz emin olsun…