Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban Bayramı’nın en büyük telaşlarından birisi ise kurban bıçaklarının bilenmesidir. En iyi kurban bıçaklarını ve bıçak bileme ücretlerini Denizli Kaleiçi Bakırcılar Çarşısı’nda bıçak ustasına sorduk.

123 Bıçak

Bayrama Son Üç Gün Kala Yoğunluk Artar

Berberler gibi bayrama son bir kaç gün kala ekstra yoğunluk yaşadıklarını söyleyen Bakırcılar Çarşısı esnafı bıçak ustası Hasan Ekinci, “Bileme fiyatı genelde sabit olur, bu yıl için bıçak başı 20 lira olarak belirlendi. Her yıl vatandaşlar Kurban Bayramı’na 10 gün kala bıçaklarını getirir. Bayrama son üç gün kala ise yoğunluk artar” dedi.

En Iyi Kurban Bıçağı Hangileri Denizli’de Bıçak Bileme Ücreti Ne Kadar 4

Meyve Ağaçlarında İlaçlamaların Zamanında Yapılması Çok Önemli Meyve Ağaçlarında İlaçlamaların Zamanında Yapılması Çok Önemli

İyi Bıçak, Çeliği Kaliteli Bıçaktır

Kurban bıçağının iyisinin çelik kalitesinden anlaşılır diyen ve elindeki en iyi bıçaklardan bahseden Hasan Ekinci, “Elimizdeki en iyi bıçak Alman markası olan N690 Böhler Çeliği bıçaktır. Tabi bu tarz bıçaklar fiyat olarak yüksektir. Kullanım açısından bakılır ise körelmesi çok geç olur ve kesimi çok güzeldir. El dövmesi çeliklerden güzel bıçaklar var. Mesela T5 Fransız çubuk çelik dediğimiz bıçaklar ise daha orta seviyededir” şekline konuştu.

En Iyi Kurban Bıçağı Hangileri Denizli’de Bıçak Bileme Ücreti Ne Kadar 3

Büyükbaş hayvan kesimi için daha kavisli bıçaklar kullanıldığından bahseden bıçak ustası, bu kavisli bıçakların aynı zamanda kemik sıyırma bıçağı olarak bilindiğini söyledi. Bıçak ustası bazı vatandaşların büyük bazılarının ise küçük bıçak kullanmayı tercih ettiği, bunun bıçağı kullanan kişiye göre değiştiğini anlattı.

En Iyi Kurban Bıçağı Hangileri Denizli’de Bıçak Bileme Ücreti Ne Kadar 2

Çakıya Rağbet Çok

Açılır kapanır çakılar, av bıçakları, kişiye özel bıçakları imal ettiklerini söyleyen ve bıçakların üzerine isim yazma işlemi de yaptıkları anlatan Hasan Ekinci, “Kapanır açılır çakılara rağbet son zamanlarda çok fazla, hatta kurban bıçaklarından daha çok satıyoruz. Bazı vatandaşlar bu bıçakları cebinde, aracında taşıyorlar. Ava gittiklerinde kolay kullanımı olduğu için bu açılır kapanır bıçakları tercih edenlerde var. Aynı zamanda kılıçta alıp satıyoruz” ifadelerini kullandı.

En Iyi Kurban Bıçağı Hangileri Denizli’de Bıçak Bileme Ücreti Ne Kadar 5

Editör: Durmuş Özke