Dikkat! Sahtesi Körlük Yapabilir! Dikkat! Sahtesi Körlük Yapabilir!

Tüm Ege’de etkisini gösteren; Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla başta olmak üzere birçok il için ciddi sıkıntıya yol açan kırmızı kabusun geri döndüğünün düşünülmesi üzerine kontrol çalışmaları başlatıldı.

Uçtuğu Anda 900 Metre Uzağa Gidiyor!7Türkiye'de Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla başta olmak üzere birçok ilimizde ciddi bir sıkıntıya neden olan ve "kırmızı kabus" olarak nitelendirilen canlıya yönelik kontrol çalışmaları başladı. Ekipler, riske karşı teyakkuza geçmiş durumda.

Ege’nin Kırmızı Kabusu Geri Döndü! Büyük Zarar Veriyor3

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlileri, palmiye ağaçları başta olmak üzere birçok ağacın kurumasına sebep olan kırmızı palmiye böceği için kontrollere başladı. İl genelinde çeşitli noktalarda kurulan istasyonlarda hurma ağacı, palmiye ağacı gibi bitkilerin yıkımına neden olan kırmızı palmiiye böceğinin popülasyon yoğunluğunu ve zarar derecesinin takibine başladı.

İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi personelleri tarafından düzenli olarak tuzak sayımları, feromon değişimleri ve zarar görmüş ağaçların tespit edilmesi suretiyle mücadeleye hazırlanıyor.

Ege’nin Kırmızı Kabusu Geri Döndü! Büyük Zarar Veriyor1

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İlimiz sınırları dahilinde çeşitli lokasyonlarda kurulan istasyonlarda başta hurma ağacı olmak üzere Palmiye ağaçlarında büyük yıkıma neden olan Palmiye Kırmızı Böceğinin populasyon yoğunluğu ve zarar derecesi takip ediliyor. Söke İlçemizde teknik talimatlar kapsamında düzenli olarak tuzak sayımları, feromon değişimleri ve zarar görmüş ağaçların tespit edilmesi suretiyle zararlının mücadelesine devam ediliyor” ifadeleri yer aldı.

Ege’nin Kırmızı Kabusu Geri Döndü! Büyük Zarar Veriyor6Kapıları Kemiriyorlar

Haklarında büyük endişe duyulan ve endişe uyandıran kırmızı palmiye böceklerinin evlere girmesi durumunda tahta yapı ve kapıları kemirerek ciddi hasar bıraktığı da bilinmekte.

Uçtuğu Anda 900 Metre Uzağa Gidiyor!

Havaların ısınmaya başladığı andan itibaren uçmaya başladığı bilinen Kırmızı Palmiye Böcekleri, uçtukları an 900 metre kadar uzağa gidebiliyorlar. Bir ergin dişi Kırmızı Palmiye Böceği’nin 300 adet yumurta bırakıyor.

Editör: Kardelen Başol