Olay, 10 Şubat 2022 tarihinde akşam saatlerinde Bursa'da meydana geldi. Y.D.Ç. ve yanındaki 2 arkadaşı, aralarında kız arkadaş meselesi yüzünden husumet bulunan E.M. ve M.Ş. ile buluştu. Taraflar arasında tartışma çıktı. Y.D.Ç. ve arkadaşları, E.M.'nin ve Mehmet Ş.’nin ellerini ve ayaklarını bağlayıp ağzını bantladı. Y.D.Ç. ve arkadaşları yere yatırdıkları E.M.'yi önce tekme ve yumruklarla dövdü. Daha sonra Y.D.Ç. belinden çıkardığı tabancayı Erhan M.'nin ve Mehmet Ş.’nin ağzına sokup tehdit etti. Tehdit sonrası Y.D.Ç., tabancanın şarjöründen çıkardığı mermiyi de M.Ş.’ye yutturdu. Yaşananların ardından şüpheliler, kıyafetlerini çıkardıkları Mehmet Ş.'ye kadın elbisesi giydirdi. Zanlılar, E.M.'ye ve M.Ş.’ye sabaha kadar yapılan işkence anlarını cep telefonu kamerasıyla da anbean kaydetti.
E.M.'nin arkadaşlarının görüntülü ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek 10 dakika içerisinde o eve operasyon düzenledi. Y.D.Ç. ve diğer iki şüpheli polis tarafından yakalanıp, gözaltına alınmıştı. Y.D.Ç. ile diğer 4 şüpheli, Bursa Adliyesi'ne sevk edildi. Y.D.Ç., E.T., G. Y. ve M. Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. G. Ü. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

A W649348 06

Okula Uğurladığı Oğlunun Kazasının Videosunu Çekti Okula Uğurladığı Oğlunun Kazasının Videosunu Çekti

Cezaları Kesinleşti

Son duruşmada mahkeme heyeti, 'yağma', 'yaralama', 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'şantaj', 'silahla tehdit' suçlarını sabit gördüğü tutuklu sanıklardan Yaşar Deniz Çakıcı'yı, Erhan M. ve müşteki sanık Mehmet Ş.'ye karşı işlediği suçlardan 20 yıl, Ebubekir Tokatlı'yı 17 yıl 11 ay 15 gün, tutuksuz sanık Gamze Ü.'yü ise 9 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: Haber Merkezi