Türkiye’deki ender çiçeklerden olan ve Denizli’nin Bozkurt ilçesinde bolca yetişen ters laleler, iklim değişikliğine yenik düştü. Ters laleler, Ekim, Kasım aylarında 1400 rakımlı mahallede toprak sıcaklığının -15, -20’lere düşmemesi nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da açmadı. Halk arasında ağlayan gelin, kerbela çiçeği veya tuşaya isimleriyle bilinen, 1878 yılında Bulgaristan Deliorman Bölgesinden göçen muhacirlerin yanlarında getirdikleri soğanlardan bütün mahalleye yayılan ters laleler bu yıl da bekleyenlerini hayal kırıklığına uğrattı.

Canan Karatay:'' Sakın içmeyin, Vücudunuz Kimyasallarla Dolar!'' Canan Karatay:'' Sakın içmeyin, Vücudunuz Kimyasallarla Dolar!''

Denizlinin Nadide Guzelligi Bu Yil Da Acmadi3Bozkurt Ziraat Odası Başkanı Ceyhun Kalalay, lalelerin bu yıl da açmamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ters lalelerin bu yıl da açmayacağını beklediklerini belirten Kalalay, “Yağış olmadı. Kış kurak geçtiği için ters laleler açmadı. Zaten bu yıl lalelerin açmayacağı söylentileri vardı. Beklediğimiz bir şeydi.” ifadelerinde bulundu.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya