Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Denizli’nin Çivril ilçesi Gümüşsu Mahallesini, geçmiş yıllarda yaşanan sel felaketinin tekrar yaşanmaması için dere ıslah ve ağaçlandırma programına aldı. Daha önce bölgede maddi hasarlı sel kayıpları meydana gelmişti.  

Denizlinin Civril Ilcesinde Sel Tehlikesi Onleniyor3

Yöre halkı ve bölgede geçimini sağlamak için hayvancılıkla uğraşan çobanlarla da fikir alışverişinde bulunuldu. Bölge için 2019 yılında düzenleme ve ağaçlandırma kararı alınmıştı. 2024 yılında bütçenin onaylanmasıyla Tarlalık mevkiinde çalışmalara başlandı.  

Denizlinin Civril Ilcesinde Sel Tehlikesi Onleniyor2

Denizli 82 Yıldır Bu Lezzetten Vazgeçemiyor! Nedir Bunun Sırrı? Denizli 82 Yıldır Bu Lezzetten Vazgeçemiyor! Nedir Bunun Sırrı?

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabında ise konuyla ilgili, “Bölge Müdürlüğümüzce 'Yukarı Havza Sel Kontrolü Çalışması' kapsamında Çivril Gümüşsu Mahallesi, geçmiş yıllarda yaşanan sel felaketinin tekerrür etmemesi gayesiyle dere ıslahı ve ağaçlandırma programına alınmıştır. Bu amaçla mahalle sakinleri ve çobanlarla toplantı yapıldı” açıklamasında bulunuldu.

Denizlinin Civril Ilcesinde Sel Tehlikesi OnleniyorDenizlinin Civril Ilcesinde Sel Tehlikesi Onleniyor6

Editör: Aslıhan Kılıçellli