Üniversiteye giriş sınavları bu hafta sonunda yapılacak. YKS'nin ilk oturumu olan TYT 8 Haziran Cumartesi günü, ikinci oturumu olan  AYT ve YDT ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Adaylar bu süreç yaklaştıkça panik havasına girerek kendilerini zora zokabiliyor. Denizli'de bulunan Seviye Kurs'un müdürü Şaban Varol'dan sınav yaklaşırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

BİLSEM ÖĞRENCİLERİNİN PROJESİ FİNALE KALDI BİLSEM ÖĞRENCİLERİNİN PROJESİ FİNALE KALDI

Denizlide Universite Sinav Heyecani Sinav Oncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler2

Üniversite sınavlarında bilgi ve yorumlama becerilerinin  bir arada kullanılması gerektiğini belirten Varol, '' Bilgi ve yorumlama yetiniz olsa dahi  iyi bir stratejiniz olması gerekiyor. Bunun yanında panik havasına asla kapılmamalı, eğer paniklerseniz derin nefes alarak bir an önce odağı toplamak önemli.'' ifadelerinde bulundu. Kaygının büyük sorunlar çıkarabileceğini söyleyen Varol, öğrencilerin kafalarını rahat tutmasının önemine dikkat çekti.

Sınav Öncesi  Ağır Egzersiz Yapmayın, Uykunuzu Düzenleyin

Sınavların getirdiği heyecan yıpratıcı olabiliyor o yüzden uyku konusuna dikkat çeken Varol, '' Uyku sınav öncesinde büyük önem taşıyor, mümkünse öğrencilerimiz sınavdan 3-4 gün önce uykularını planlasınlar ki sınav gününe hazır ve uykusunu almış bir şekilde uyansınlar. Sınavda uykusuzluk problemi öğrenciyi direkt olarak etkileyebilir ve belki de gerçek performansını gösteremeyebilir. Ayrıca sınavdan önceki günlerde ağır bedensel egzersizler yapmamaları yani vücudu yormamaları da gerekir.

Denizlide Universite Sinav Heyecani Sinav Oncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler.jpg1

Son Günlerde Huzurlu Olunmalı

Sınav öncesi haftanın sakin ve huzurlu geçmesi noktasında uyarılarda bulunan Varol, '' Sınav öncesinde öğrencinin huzur ortamında bulunması çok önemli, tam bu noktada ailelere büyük görev düşüyor. Öğrencinin sakin ve huzurlu olması için evin koşullarının buna uygun hale getirilmesi çok mühimdir.'' 

Denizlide Universite Sinav Heyecani Sinav Oncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler3

Sınavdan Bir Gün Önce Neler Yapılmalı?

Sınavdan bir gün önce dikkat edilmesi gerekenler hakkında da bilgi veren Varol, '' Sınavdan bir gün önce artık öğrenci rahat bir kafa yapısına sahip olmalı. Öğrenci bunun farkına varsın kaygılanacak bir durum yok ortada. Bu mentaliteyi benimsesin öğrenciler keyiflerine baksınlar son gün için telaşlanarak ders çalışmayı sürdürmeye çalışmasınlar. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum'' ifadelerinde bulundu.