Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor Denizli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Denizli'de 24'üncüsü düzenlenecek olan Kızılcabölük Denizli Doğa Yürüyüşü 26 Mayıs Pazar günü yapılacak. Yürüyüşün başlangıcı sabah saat 09.00'da Kızılcabölük Çarşı Meydanı'ndan başlayacak. Denizli merkezden yürüyüşe katılacak olan vatandaşlar için sabah saat 07.30'da Çamlık Teknokent girişinden araç kaldırılacak.

Denizli Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli gazetemize yapmış olduğu açıklamalarda;"Yürüyüşümüz 23 yıldır yapılıyor. Bu yıl 24'üncüsünü düzenleyeceğiz. Güzergahımız toplam 22 kilometre uzunluğunda. Bu rotada yürüyüş her zaman yapılamıyor. Çamlık'tan çıkışta kalan 2 kilomerelik alan her zaman yürüyüşe açık fakat bu rota izinle yürüyüşe açılıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tavas Belediyesi'nin katkılarıyla düzenliyoruz. Yürüyüşümüze Denizli merkezden katılamak isteyen vatandaşlarımız yürüyüş günü sabah 07.00'da Çamlık Teknokent kapısında isimlerini yazdırıp araçla gelebilirler. Yürüyüşümüz sabah saat 09.00'da başlayacak ve hedefimizde saat 12.00'da İbiş'in Kıraathanesi'nde mola vermek var. Yol üzerinde yürüyemeyen vatandaşlarımız olursa diye hazırda sürekli aracımız bulunacak." ifadelerini kullandı.

İlk Defa Yürüyüşe Katılacaklar İçin Öneriler

İlk defa yürüyüşe katılacak olan vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan Erkli;"Bizim öcelikli kuralımız doğayı temiz bırakmak. Sigara izmariti konusunda çok hassasız. Vatandaşlarımızdan ilk istediğimiz doğayı temiz bırakmamız. Ayrıca yürüyüş için uygun ayakkabı seçimi ve güneşten korunmak için şapka çok önemli." dedi.

365D47B3 Bd56 46Be 8024 227F2E675A0F

Muhabir: Atakan Göker