HEP-SEN Denizli il temsilcisi Şeref Salman Denizli Hastanelerinde çıkan yemeklerin hem sağlık çalışanları hem de hastalar için sağlıklı olmadığı, kalitesiz malzeme kullanıldığını ve içlerinden zaman zaman yabancı cisimler çıktığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. 

Çameli’ye Katkıyı Kadınlar Devraldı! Çameli’ye Katkıyı Kadınlar Devraldı!

Yemek

“Hastane Yemekleri Yenemiyor” 

HEP-SEN Denizli il temsilcisi Şeref Salman konuyla ilgili, “Hastanelerin yemeklerinin özel şirketlerce yapılması, yani işin içinde rant olması, hem biz sağlık çalışanlarını hem de hastalarımız açısından tehlike yaratmaktadır. Bu başta Denizli Devlet Hastanesi, Tavas Devlet Hastanesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi olmak üzere tüm kamu hastanelerinde yaşadığımız önemli bir sorun. Hazırlanan yemeklerde kalitesiz malzeme kullanılması, yemeklerin içinden çıkan yabancı cisimler, verilen yemeklerin porsiyonlarının az olması gibi nedenlerle, sağlık emekçileri hastane yemeklerinden yiyememekte, yoksulluk sınırı altında kalan maaşlarımızla ekstra yemek maliyeti çıkmaktadır. 

“İstanbul’da 100’e Yakın Sağlık Çalışanı Zehirlendi” 

Daha 2 gün önce İstanbul Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde 100'e yakın sağlık emekçisi hastane yemeğinden zehirlendi aralarında tedavi görenler oldu. Sağlık sistemi öyle bir hale geldi ki, bizler karnımıza sağlıklı iki lokma bir şey girsin diye mücadele etmeye başladık, biz bu durumdan utanıyoruz, peki ya yetkililer?” ifadelerini kullandı.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli