Çocuklarınızın bazı davranışları, psikolojik olarak sizlere sinyal veriyor olabilir. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu(DEHB), çocuklarınızın davranışlarıyla teşhis edilebilir. DEHB belirtileri genellikle çocukluk döneminde kendini belli eder ve sıklıkla yetişkinliğe kadar devam eder. 

Çocuğumda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu(DEHB) Var Mı?

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu(DEHB) semptomları genel olarak dikkatsizlik, hiperaktivite ve dürtüsellik olarak kendini belli eder. Dikkatsizlik, çocuğun bir göreve olan odaklılık süresinin düşük olmasıyla gözlenebilir. Hiperaktivite belirtileri, çocuğun uygun olmayan durumlarda aşırı kıpırdama, rahat duramama, yanındaki kişi ya da cisimlere dokunma veya aşırı huzursuzluk gibi durumlarla kendini belli eder. Bir diğer belirti olan dürtüsellik ise çocuğun düşünmeden hareket etmesi, kendini kontrol etmede zorluk yaşaması durumunda kendini gösterir.

Hastanede Sıra Beklemeye Son! Aile Hekiminin Yazabileceği İlaç Listesi Güncellendi Hastanede Sıra Beklemeye Son! Aile Hekiminin Yazabileceği İlaç Listesi Güncellendi

Editör: Atakan Göker