Çivrilli Demirhan çifti, birlikte işlettikleri mermer atölyesinde hayatın zorluklarına karşı omuz omuza mücadele ederken sevgileriyle mermeri sanata dönüştürüyor.
Çivril’in Gürpınar Mahallesi’nde yaşayan Rabia ve Savaş Demirhan çifti, işlettikleri mermer atölyesinde taşı sanata dönüştürüyor. Mutfak tezgâhı, merdiven, tırabzan ve mezar başta olmak üzere birçok mermer işi yapan çift, mermerden ürettikleri dekoratif süslemelerle de dikkat çekiyor. Dekoratif işlerde eşinin bakış açısının kendisini rakiplerine göre bir adım öne taşıdığını ifade eden Soner Demirhan, “Eşim hem işime hem de hayatıma destek oluyor.” dedi.

Gürpınar Mahallesi Uşak Caddesi üzerinde bulunan atölyelerinde merdiven, mezar, TV ünitesi ve mutfak tezgâhı üreten Demirhan çifti, 10 yıldır ekmek parasını birlikte kazanıyor. İki çocuk sahibi olan çift, çocuklarının bakım ve eğitiminde de birbirine destek oluyor. Rabia Demirhan, işyerine gelen müşterilere verdiği tavsiye ve fikirlerle hem ilgi çekiyor hem de takdir topluyor.
Daha önce farklı işletmelerde yevmiye usulü çalıştığını belirten Savaş Demirhan, eşiyle evlendikten sonra kendi işyerini açtığını söyleyerek, “Daha önce Gürpınar ve Çivril’de farklı işletmelerde ve ustaların yanında çalıştım. Askerden gelince aynı şekilde devam ettim. Sonra eşimle tanıştım, evlendik. Evlendikten sonra eşimin teşviki ve desteğiyle kendi işyerimi açtım.” dedi.

Eşiyle internet üzerinden tanışarak evlendiğini ifade eden Rabia Demirhan ise, “Doğma büyüme İstanbulluyum. Daha önce köy ya da kasaba hayatım olmadı. Eşimle internetten tanıştık ve evlendik. 10 yıldır Gürpınar’da yaşıyorum. Önceleri zorlansam da şimdi çok alıştım. Ailemin yanına gittiğimde bile hemen geri dönmek istiyorum.” dedi.
Bazen ben, bazen o patron oluyor
Evlendikten sonra eşine yardım etmeye başladığını belirten Rabia Demirhan, “Evlendikten sonra eşimin işyerine gidip gelmeye başladım. Sonra bazı konularda fikir verdim, en sonunda da torna tezgâhının başına geçtim. Mermer işi ağır ve zor olsa da eşimin yanında olmak ve ona yardım etmek çok hoşuma gidiyor. Birlikte bir şeyler üretmek çok keyifli. Günün durumuna göre bazen o, bazen ben patron olurum. Ölçü de alırım, montaj da yaparım. Buraya geldikten sonra tarla işi de yaptım, tekstilde de çalıştım ama ağır olmasına rağmen en sevdiğim iş, eşimle birlikte mermer işi yapmak.” dedi.
Birlikte çalışmak keyifli ve verimli
Eşinin işine destek vermesiyle ürün çeşitliliğini artırdıklarını belirten Savaş Demirhan, “Ben daha çok mezar işi alıyordum. Eşimin işin içine girmesinin ardından CNC torna tezgâhı aldım. Blok mermerleri merdiven tırabzanına dönüştürmeye başladım. Dekoratif TV üniteleri üretmeye başladım. Müşterilerim eşimi görünce önce şaşırıyor ancak onun tavsiye ve önerileri sayesinde daha net karar veriyor ve memnun ayrılıyorlar. Eşimle çalışmak hem keyifli hem de verimli.” dedi.




