Açılışı, daha önce ertelenen Yöresel Ürün Pazarı hizmete giriyor. Çivril Belediyesinden yapılan duyuruya göre, Yöresel Ürün Pazarı, 5 Ocak Cuma Günü saat 10.00’da düzenlenecek program ile hizmete girecek.

Denizli Çivril Belediyesi tarafından 2021 yılında yapımın başlanan ve içinde Çivril’e özgü yöresel ürünlerin üretiminin yapılacağı tesisin açılışı 5 Ocak Cuma gün yapılacak.  Çivril Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından inşaatı yapılan tesis, Çivril Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

Denizli’de Deve Güreşi Festivali Olduğunu Biliyor Muydunuz? Denizli’de Deve Güreşi Festivali Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Tesiste Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve diğer paydaşlar ile Çivril’e özgü yöresel ürünlerin yeniden canlandırılması ve yaşatılması için projeler geliştirileceğini ve hayata geçirileceğini belirten Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Çivril kültürünü yaşatma ve geleceğe aktarma adına bir tesisimizin daha açılışını yapacağız. Bu tesisimizi Belediye imkanları ile 2 yıl gibi bir sürede tamamladık. İçinde üretim alanları, satış noktaları ve sergi salonları olan tesisimizde haşhaş, testi, kilim müzesi de yer alacak. Paltaoğlu Konağı örnek alınarak yapılan tesis, Çivril’imizin yaşayan kültür öğelerini değerine değer katacak, yapımı bir sebepten duran el ürünleri ve kültürel değerlerimizin de yeniden hayat geçirilmesine vesile olacak” şeklinde konuştu.

İğdir Mahallesinde yapılan 3 kattan oluşan Yöresel Ürün Pazarında, 4 adet dükkan, kafeterya, lokanta, tuvaletler, toprak testi bardak imalat yeri, haşhaş yağı imalat atölyesi, satış yerleri, depo, dinlenme tesisleri ve çocuk oyun grupları yer alacak.

Editör: Haber Merkezi