31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçim çalışmaları kapsamında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Denizli Çivril Belediye Başkan Adayı İsmail Çorbacıoğlu üretime değer veren bir yönetim oluşturacağım diyerek mal varlığını açıkladı.  

Bugüne kadar Çivril belediye başkanı olarak görev yapan isimlerin Belediyeye ait taşınmazları satarak hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Aday Çorbacıoğlu, “Kamuya ait taşınmazı satmak bana göre mirasyedilik ve en kolayı. Ben üreterek hizmet etmekten yanayım daha önceki belediye başkanlığı dönemlerimde de prensibim bu oldu” diyerek “siyasette bu mantığın değişmesi gerek. Hazır olanı satmak yöneticilik değildir. Kolaya kaçmadır. Buna izin vermem de yapmam da” şeklinde konuştu.  

Mahalle ve esnaf ziyaretlerine de aralıksız devam ettiğini söyleyen Aday İsmail Çorbacıoğlu, “Parti yönetimi ve meclis üyesi arkadaşlarla seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabi biz diğer adaylar gibi arkamızda havai fişek patlatmadan biraz daha siyasetin mantığına uygun özellikle bu dönemde Ramazan'ın ruhuna yakışır şekilde sakin ve duyarlı şekilde ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Şatafata, patırtıya, gürültüye mahal vermeden, fikir ve projelerimizi anlatıyor, neden başkan olmak istediğimizi izah ederek destek istiyoruz” dedi. 

Partili Belediye Başkanı Değil Çivril’in Başkanı Olacağım 

Seçimi kazandıktan sonra ilk işinin parti rozetini çıkartmak olduğunu belirten Çorbacıoğlu “Ben Işıklı Belediye başkanı olarak görev yaptığımda da seçimden sonra ilk işim parti rozetimi çıkartmak oldu. 31 Marttan sonra partili değil Çivril’in belediye başkanı olacağım. Seçim yarışına İYİ parti bayrağı ile girdik, İYİ Parti politikaları ile siyaset yapıyoruz ancak belediye başkanlığında, parti değil halkın başkanı olacağız. Makamda, parti liderimin değil sadece Atatürk’ün fotoğrafı olacak, başka fotoğraf olmayacak partizanlık kitabımızda yok” açıklamasında bulundu.  

“İdareci Sorunu da Çözümü de Bilir” 

Belediye Başkan adayının hizmet için Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümet desteği şart, söyleminin yanlış olduğunu belirten İsmail Çorbacıoğlu, “hizmet istiyorsanız büyükşehir ya da merkezi hükümet ile yanı partiden aday olan oy verin demek idareciye yakışmayan bir söylem. İyi bir idareci işin nereden çözüleceğini sorunun nasıl halledileceğini, hizmetin hangi kanallar ile geleceğini bilmeli. Sadece merkezi hükümetle aynı parti adayına oy ver demek ‘ben bilmiyorum ama büyüklerimle halledebiliriz’ demek gibi bir şey oluyor. Şehrin idarecisine bu yakışmaz. İdareci sorunu da çözümü de bilir” dedi.  

Devlette devamlılığın esas olduğuna dikkat çeken Çorbacıoğlu, “Farklı partiden olursa hizmet gitmez denilemez. Devlet işlerinde devamlılık esastır. Ben 15 yıllık belediye başkanlığımın 12 yılını muhalefet partisinin belediye başkanı olarak yaptım ve bu 12 yılda da kasabamın tüm sorunlarını çözdüm. Hizmet götürme noktasında partizanlık olamaz olmamalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.  

Çivril Seçmeni İYİ Parti’yi Seviyor 

Çivril halkının ve seçmenin İYİ Parti’ye büyük bir sevgi duyduğunu söyleyen İsmail Çorbacıoğlu “Denizli Büyükşehir Belediye başkanımız Yasin Öztürk’ün Denizli ve Çivril için hazırladığı projeler büyük ilgi gördü. Gittiğimiz her yerde bunu görüyoruz. Ben 31 Mart'ta Çivril’in, Büyükşehir Adayı Yasin Öztürk’ü Çivril Adayı olarak da bana destek vereceğine inanıyorum” dedi.  

Esas Olan Şeffaflık 

Belediye yönetiminde esas olanın şeffaflık olduğunu belirten İsmail Çorbacıoğlu, “Çok fazla vaat vermeye, söz vermeye gerek yok. İlkeli ve dürüst bir yönetim, hesap verilebilirlik şeffaflık ne büyük öncelliğim. Benim siyasi ilkem bu. Ranta izin vermem, rant siyaseti yapmam yapılmasına izin vermem, başkan olunca iş görmek için vatandaşı parti binasına yollamam, ilçe başkanı ile yüz göz etmem” şeklinde açıklamada bulundu.   

“Vatandaş Geçim Derdinde Sokaklar Seçim Müzikleri ile Çınlıyor” 

Seçim sürecinde seçim araçlarının gereksiz olduğunu yönünde de eleştirilerde bulunan İYİ Parti Çivril Adayı İsmail Çorbacıoğlu, “Partilerin yanlış bir seçim stratejisi var. Sokaklarda seçim arabaları kontrolsüzce dolaşıyor. Müzik sesi sonuna kadar açık. Hiçbir faydası yok hiçbir seçmen kararını geçen seçim arabasına ya da müziğe göre vermeyecek ama partiler bu çalışmadan vazgeçmiyor. Vatandaş geçim derdinde ürettiğini değerinde satma telaşında banka kredisini düşünüyor bir taraftan partilerin arabaları müzik çalışıyor. Esas olan vatandaşın borcuna çözüm bulmak, ürettiğini değerinde satmaya fırsat sunmak, evine ekmek götürmesine olanak vermek, önemli olan bu” dedi.  

Mal Varlığını Açıkladı 

Çalışma ve projelerinin yanında mal varlığını da açıklayan İsmail Çorbacıoğlu “Çivril’de kirada oturuyorum, Işıklı’da yaşadığım ev babadan kalma, Kendi yağında kavrulan bir emekliyim. Çiftçilik yapıyorum, babamdan kalma 6 dekar bir meyveliğim var, ekim yaptığım yerler kira, bir adet beylik tabancam bir av tüfeğim var, Işıklı mahallesinde eşimin babasından kalan bir arsası var. Bir miktar borcum var, başka taşınmaz ya da menkulüm yok” dedi. 

İYİ Parti Denizli Çivril Belediye Başkan Adayı İsmail Çorbacıoğlu’nun mal varlığı ise şu şekilde; 

-15. 659 metre kare tarla ve meyvelik 

- Işıklı’da kiralık 288 dekar ekili ve dikili tarla 

-2006 model TT 60 traktör ve ekipmanları 

-2001 model Fiat Palio otomobil 

- 1 adet 9mm atmaca tabanca 

Eski Başkan Gönüllü ’den Yeni Başkan Ertemur’a Ziyaret Eski Başkan Gönüllü ’den Yeni Başkan Ertemur’a Ziyaret

- 1 adet yivsiz av tüfeği 

Eşinin mal varlığı ise;  

-887 metre kare ve 906 metre kare Işıklı’da imarlı arsa  

-6040 metre kare meyvelik  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli