Cabar şehitlerini anma programında yaşanan olay anma programına gölge düşürdü. Program sonunda mezarlıkta yapılan dua da görevli personel Atatürk’ü ismen anmayınca programa katılan CHP İl yöneticisi Bedri Ataş ile İlçe Başkanı ve yöneticiler ile Belediye Meclis üyeleri görevliye tepki gösterdi.
Çivril’de Milli mücadele döneminde Yunan işgali sırasında katledilen 83 sivil vatandaşı anma programı düzenlendi. Cabar Bileşe Milli Mücadele Şehitliğinde düzenlenen programa yapılan dua damga vurdu. Çelenk sunumu, konuşmalar ve plaket takdiminin ardından şehitlikte bulunan mezarlarda dua edildi. Okunan Kur’anı kerim tilavetinden sonra din görevlisi dua etti. Dua da şehitleri anan görevli Atatürk’ü ismen anmayınca programa katılan CHP İl yönetim kurulu üyesi Bedri Ataş duruma tepki gösterdi. Duanın ardından din görevlisine duyduğu rahatsızlığı ileten Ataş “tüm şehitlere dua ettik” cevabı aldı. Yaşananlara şahit olan CHP İlçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri duruma müdahil olunca din görevlisi ismen dua etmek zorunda olmadıklarını belirterek olay yerinden ayrıldı.
Atatürk’ü Unutturamayacaklar
Yaşananların ardından basın mensuplarına bir değerlendirme yapan CHP İl yönetim kurulu üyesi Bedri Ataş yapılan davranış bilinçli ve isteyerek yapıldığını iddia ederek “bu son zamanlarda belli bir kesimin bilerek ve isteyerek yaptığı bir davranış. Bu şekilde Atatürk’ü yok saymaya unutturmaya çalışıyorlar. Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde Atatürk ve silah arkadaşları vardır. Onları yok saymak acizlik ve basitliktir” dedi.
Yapılanların bir hata olmadığını düşündüklerini ifade eden Bedri Ataş “yapılan son zamanlarda belli bir kesimin siyasetten aldığı güçle yaptığı bilinçli bir davranış. Bunu yok saymamız hata diye nitelendirmemiz mümkün değil. Konuyu adli ve idari olarak gerekli yerlere ileteceğiz ve takipçisi olacağız” dedi.





