CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Denizli’de bir miting gerçekleştirmiş bu mitingde İYİ Partili seçmenlerden de destek istemişti. CHP Genel Başkanı gerçekleşen mitingde dikkat çeken bir konuya değinerek “2019 yılı yerel seçimlerinde İYİ Parti’ye oy verdik” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel şunları söyledi: “Gülizar Başkanla ağladık, yapmayın etmeyin dedik. Bağrımıza taş basıp İYİ Parti’ye oy verdik” 

Konuyla ilgili cevap İYİ Parti Denizli Milletvekili ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk’ten geldi. Yasin Öztürk, “Denizli'den seslenmiş emanetçi arkadaş: ‘Eski ortaklarımız bize oy verirse kazanırız, kendi partilerine oy verirse AK Parti alır’ demiş. Ulan Tipi Tip! Yıllardır sizin zihniyetiniz sayesinde bunlar iktidarda kalıyor. 2019'da sizinkiler oy vermediği için Denizli'de AK Parti kazanmıştı. Madem öyle çek adayını da biz kazanalım. İstanbul'a gidersin DEM 'den medet beklersin, Buraya gelince İYİ'lerden medet umarsın. Sana gelince İyi, bize gelince AK Partiye kazandırıyor, Hadi oradan, işine bak” şeklinde konuştu. 

Babadağ Belediyesi Borcunu Açıkladı Babadağ Belediyesi Borcunu Açıkladı

Denizli İYİ Parti Milletvekili ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk’ün bu konuşması ise tepkilere sebep oldu. CHP Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Şeref Arpacı İYİ Parti Denizli Milletvekil ve Büyükşehir Adayına cevabı sosyal medya üzerinden verirken ateş püskürdü.  

“Birazcık Vefan Varsa Özür Dilersin” 

Konuyla ilgili Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Siyaset nezaket gerektirir. Ama her şeyden önce ahde vefa gerektirir. Eğer nezaket ve vefa duygusunu kaybetmişse toplumun güvenini çoktan yitirmiştir. İşte tam da bu nedenle Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e hadsizce saldırdığını biliyoruz. Birazcık vefanın, siyasi nezaketin kırıntısı varsa çıkar Genel Başkanımızdan özür dilersin” şeklinde konuştu.  

Gulizar Bicer

“Denizli’mizi Aşağıya Çeken Bir Açıklama”

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ise “Sayın İYİ Parti Denizli Milletvekili, öncelikle sizi temiz bir üslup ile konuşmaya davet ediyorum. Zira hem bulunduğunuz makamın hem de Denizli’mizin seviyesini hayli aşağılara çeken bir açıklama yapmışsınız. Bu açıklamanızla bile Büyükşehir Belediye Başkanı olamayacağınızı zaten ortaya koymuşsunuz. Unutmuşsunuz, hatırlatalım! CHP'nin Türkiye demokrasisine inancı, adalet mücadelesi, siyasi dayanışma kültürü olmasa partinizin yerinde yeller eser, bırakın katip olmayı, bugün vekil olamazdınız! Cumhuriyetin kurucusu olan partimizin Genel Başkanı Özgür Özel için kullanmış olduğunuz seviyesiz sözleri size iade ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Seref Arpaci

Editör: Aslıhan Kılıçellli