Sözcü Gazetesi'nden Hazar Dost'un yapmış olduğu bir habere göre İstanbul Sarıyer'de bir polis memuru 24 Mart'ta devriye gezdiği bir esnada, sarıklı ve cübbeli bir kişiye kimlik kontrolü yapmak istedi. Şahıs pasaportunun yanında olmadığını söyleyerek; "Pasaportum Mekke Nur Cami'sinde, orada kalıyorum." ifadelerini kullandı. Bu söylemlerin üzerine polis memuru Y.A. camiye kimlik kontrolü yapmak için gitti. 

Camiye giden polis memurunu "Uğraşma burasıyla, sürgün mü yemek istiyorsun." ifadelerini kullanarak tehdit etti.

Kontrollerine devam eden polis memuru, mesai arkadaşıyla birlikte tutanak tutmaya başladı. Tutanak tutan polis memuru Y.A. amirlerine; "Burası karargah gibi” diyerek caminin içerisinde 100’den fazla Özbek, Türkmen ve Tacik göçmen bulunduğunu iletti. Bir süre sonra amirinden Y.A.'ya işlem yapmaması hakkında emir geldi.

Polis Memuru Görevden Sürüldü

Tiktok Türkiye'de Kapatılacak Mı? Tiktok Türkiye'de Kapatılacak Mı?

İddiaya göre ertesi gün İlçe Emniyet Müdürü tarafından makamına çağırılan Y.A.'ya yaşananlar soruldu. Durumu anlatması karşısında "Hayal görmüşsün." cevabı alan Y.A.'ya bir kulübede nöbet tutması gerektiği söylendi. Bunun karşısında polis memuru Y.A. "Ben görevimi yaptım, hata yaptığımı düşünmüyorum." diyerek nöbet tutmayı reddetti. 

Y.A. nöbet tutmayı reddedince ‘silaha el koyma ve psikoloğa sevk etme’ uygulaması uygulandı.

Editör: Atakan Göker