Çivril'in coğrafi konumu itibarıyla Denizli merkeze en uzak ve kırsal mahallelerinden biri olan Özdemirci'den gelen minik öğrenciler için bu gezi, sadece bir tiyatro izleme etkinliği değildi; aynı zamanda köy sınırları dışındaki ilk büyük maceralarıydı. Öğrenciler, bugüne kadar yalnızca televizyon ekranlarında gördükleri sahne ışıkları, büyük bir tiyatro salonu ve şehir merkezinin dinamizmiyle tanıştılar. Bu gezi, onların ufkunu açan, sosyalleşme becerilerini geliştiren ve hayal güçlerini besleyen paha biçilmez bir deneyim oldu.

Büyükşehir Özdemirci Öğrenciler Tiyatro

Yalnızca Öğrenciler Değil, Aileler de İlk Kez Tiyatro İzledi

Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Çivril’de alan gezisi yaptı
Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Çivril’de alan gezisi yaptı
İçeriği Görüntüle

Organizasyona eşlik eden Özdemircili velilerin önemli bir kısmı da hayatlarında ilk kez bir kültür ve sanat etkinliğine katılmış oldu. Çoğu, Denizli Şehir Tiyatrosu gibi profesyonel bir sahneyi ilk defa yakından görmenin heyecanını yaşadı. Çocuklarıyla birlikte ortak bir kültürel deneyim paylaşan aileler, etkinlik sayesinde hem çocuklarının gelişimine tanıklık etti hem de kendilerine sunulan bu fırsattan dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Eğlenerek Öğrenme: Su Tasarrufu Vurgusu

Denizli Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği, su tasarrufu konulu eğitici ve eğlenceli oyun, bu ilk deneyimi daha da anlamlı kıldı. Oyunun interaktif yapısı sayesinde minik izleyiciler, dünyanın en değerli kaynağı olan suyu korumanın önemini hem eğlenerek hem de uygulayarak öğrendiler. Salonu dolduran kahkahalar, etkinliğin hedefine ulaştığının en güzel kanıtıydı.

Emeği Geçenlere En Uzaklardan Teşekkür

Çocukları ile birlikte tiyatro oyunu izleme fırsatı bulan aileler anlamlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren, en uzak mahalledeki öğrencileri dahi düşünerek bu imkanı sunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'na ve projenin her aşamasında desteklerini esirgemeyen Kültür Sanat Şube Müdürü Mehmet Selçuk'a ve öğrencilere her konuda rehberlik eden Ceyhun Bey ile çalışanlarına minnettarlık sunarak teşekkür etti.

Aileler geziyi organize eden okul müdürü Harun Polat ve öğretmenlerin özverisinin öğrencilerin hayatına ışık tuttuğunu ifade ederek, “çocuklarımız hayatlarında ilk kez deneyimledikleri bu kültürel şöleni unutulmayacak anılarla noktaladı. Bu gezi çocukların eğitim hayatlarına önemli bir yol gösterici olacaktır. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta okul müdürümüz Harun Polat olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.