Kimileri bir yaş daha alarak büyüdüğüne sevindiği için, kimileri yeni bir yaşın getirdikleri için, kimileri ise sadece pasta ve hediyeler için sever doğum günlerini. İnsanları en özel hissettiren anlardan biri olan ve her yıl kutlanması kesin olduğu için hem heyecan hem de rahatlık verir. Ama bazılarımız için değil. 29 Şubat’ta doğanlar için bugün çok daha özel. Artık gün olan 29 Şubat’ta doğanlar, gerçek doğum günlerini 4 yılda bir kutluyor.

İstatistiklere göre bir bebeğin 29 Şubat’ta doğma olasılığı bin 461’de 1. Bu günde doğan özel bebeklerden ise Dünya üzerinde yaklaşık 4,1 milyon kişi var.

İçişleri Bakanlığı’ndan alınan 2016 verilerine göre ise Türkiye’de 29 Şubat’ta doğmuş olarak kayıtlı 35 bin 33 kişi vardı.

Tabi ki, kimlik verilişi sırasında ailelerin tercihi doğum gününü bir gün geç ya da bir gün erken yazdırarak çocuklarının hayatlarını karışıklıklardan kurtarmak. Bu yüzden aslında net bir sayı vermek mümkün olmuyor.

4 Yılda Bir Doğum Günü Kutlayanlardan Mısınız1

Ancak kimliğinde 29 Şubat yazan birkaç ünlümüz de yok değil. Ünleri dışında ayrıcalıklı olan bu ünlüler kimler? 29 Şubat’ta doğan ünlüler kimler?

Bu Unluler Gibi 4 Yilda Bir Dogum Gunu Kutlayanlardan Misiniz5Nejat İşler

29 Şubat 1972’de doğan ve doğum gününü kutlamayı sevmeyen Nejat İşler, başka bir şey isteseymiş olacakmış.  

Bu Unluler Gibi 4 Yilda Bir Dogum Gunu Kutlayanlardan MisinizMuhsin Ertuğrul

Çağdaş Türk sinema ve tiyatrosunun öncülerinden olan Muhsin Ertuğrul, 29 Şubat 1892 doğumlu. O sadece doğum günü ile değil; Türk Sineması’nın ilk sesli filmi İstanbul Sokaklarında ve ilk renkli film Halıcı Kız, duayen Muhsin Ertuğrul tarafından çekildi.  

'Şirin Dede' Lakaplı Torbacı İş Üstünde Yakalandı 'Şirin Dede' Lakaplı Torbacı İş Üstünde Yakalandı

Bu Unluler Gibi 4 Yilda Bir Dogum Gunu Kutlayanlardan Misiniz1Erol Büyükburç

1960 ve 1961 yıllarında milli orkestrayla birlikte Balkan Festivallerine katılarak birincilik alan ve bir dönemin “Ben saksı Değilim!” deyişiyle hatırlanan Erol Büyükburç, 29 Şubat 1936’da Adana’da doğdu

Bu Unluler Gibi 4 Yilda Bir Dogum Gunu Kutlayanlardan Misiniz3

Nilüfer Aydan

Asıl adı Aydan Canbula olan ünlü oyuncu da 29 Şubat 1940 doğumlu.

Bu Unluler Gibi 4 Yilda Bir Dogum Gunu Kutlayanlardan Misiniz2

Hülya Şen

Kuzey Güney’in annesi Handan’ı olarak hafızalara kazınan ünlü oyuncu da 29 Şubat’ta doğan şanslılar arasında.

Editör: Kardelen Başol