Çivril, Trafik Haftasını Onlarla Kutladı! Çivril, Trafik Haftasını Onlarla Kutladı!

Beklenen Marmara depremi hakkında açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Marmara’da beklenen deprem için sürenin dolduğunu dile getirdi. “. Uzmanlar süre doldu diyor, 7,3 büyüklüğünde deprem bekleniyor. Aralıklar bu şekilde gidecekse süre dolmuş gözüküyor” dedi.

Bu Kez Bakan Açıkladı “Deprem İçin Süre Doldu, 7.3 Bekleniyor!”

Artçı depremlerin sıklaştığını belirterek “Aralıklar bu şekilde gidecekse süre dolmuş gözüküyor” dedi.

“Başka Yolumuz Yok

Özhaseki, “İnsanoğlunun yapması gereken olayı görüp tavır alıp konutlarını güçlendirmek. Bundan başka yolumuz yok. İstanbul'da 6 milyon civarı konut var. 1.5 milyon civarı işyeri var. 1,5 milyonu riskli. En riskli olan sayısı 600 bin. Bunlar acilen yıkılması gereken denilen yerlerde.” açıklamasını yaptı.

Bu Kez Bakan Açıkladı “Deprem İçin Süre Doldu, 7.3 Bekleniyor!”

“Yarısı Bizden Kampanyası”

Konu hakkında aldıkları önlemlerden bahseden Bakan Özhaseki, “Özellikle kentsel dönüşüm yasasında önünü kesen ne kadar madde varsa değiştirdik. Bazıları da emekliyim param yok, yıktığınızda fark veremem diyordu. Yasaya yazdık ödeyemeyecek olanlar yapılsın otursunlar tapuya şerh koyalım ne zaman ödenirse tapusunu alsın dedik. İkincisi, Yarısı Bizden Kampanyası'nı başlattık. 1.5 milyon destek paketi açıkladık. 750 bin lirasını hibe ettik. 100 bin lira tahliye desteği veriyoruz. 10 sene boyunca 1 sene faizsiz 5 bin 500 lira ile başlayacak. Şu ana kadar bize 1 milyon 230 bin kişi başvurdu. 71 bin kişi binada hepsi anlaşmış, hemen başlayın dönüşüme dedik. 3 yıllık bir kampanya.” diyerek İstanbul’a özel kentsel dönüşüm birimi kurduklarının altını çizdi.

Bu Kez Bakan Açıkladı “Deprem İçin Süre Doldu, 7.3 Bekleniyor!”

Editör: Haber Merkezi