Belediye başkanlığında bulunduğu farklı dönemlerde Çivril için çok hizmetleri oldu Sayın Hakkı Aslan ‘ın. Bayrak tepe, onun son dönem başkan olduğu yıllarda yapılmış, ovaya hâkim özellikle gece manzarası büyüleyici, yemyeşil bir doğa içerisinde, sakin, huzurlu bir mesire yeri. Çok sık gitmedim. İlk gördüğümde, harcanan emeğe, planlamaya ve sonuçta ortaya çıkan güzelliğe hayran olmuştum. Kapsamlı, en ince ayrıntılar düşünülmüş gerçekten mükemmel bir piknik ve dinlenme alanı.2014 seçimlerinden sonra Büyük Şehir Belediyesi bakım ve işletmesini üstlenmişti. O yıllarda arkadaşlarla, geceleri birkaç kez gittim. Mangal yapacak ocakları, masaları, birbirlerine yeterli uzaklıkta yerleştirilmiş. Piknikçiler, bu mesafede hiçbir rahatsızlık duymadan özellikle, şehrin temmuz ve ağustos aylarının sıcak, esintisiz gecelerinde, kendilerini dağ serinliğinde, stresten uzak kılan bu yere çok rağbet gösteriyorlardı. Yeni dönemde yani 2019 seçimlerinden sonra burasının bakım ve işletmesi yerel belediye yapıyor.

Geçen hafta birkaç arkadaş gene gittik.Geceydi,tam göremedim.Bakımlı mıydı?Çevre temiz miydi?Çimler yeşil ve sulanıyor muydu?Aslında oturduğumuz yeri de göremedim,zira elektrik prizleri ya çalışmıyor ya da ampulleri yok.Biraz dolaşınca sönmüş, ampulleri patlamış daha başka masalara da rastladık.Ortam karanlık,sessiz ve tenhaydı.Canlılık kaybolmuş.Aşağıda tüm ovaya yayılmış Çivril’in ışıkları bir de mehtap aydınlatıyordu koca alanı.Orada bir kafeterya var,birkaç kez parti başkanlığı yaptığım süreçte orada toplantılar yapmış,kahvaltılar düzenlemiştik.Sıcak,samimi bir mekandı..Boynu bükük öylesine ıssız orası da.Üzüldüm.Korkarım,bu tenha ve karanlık ortam ,Bayrak tepe ziyaretçilerini “farklı” hale dönüştürmez.Korkusuzca gidilebilen bir yer olarak kalır.İyisi mi bir ambleme atıfta bulunayım da belki dikkat çeker. “Ampul sönmüş!”.Umarım yenilerler.

Daha önceleri de birkaç kez yazdım, son yerel seçimlerden bu yana üç yılı aşkın bir zaman geçti fakat hiçbir gelişme olmadı. Şehir içi araba trafiğinden söz ediyorum. Bir önceki belediye başkanı Sayın Gürcan Güven zamanında çarşı diye adlandırılan, şehri boydan geçen ana yol, genişletilen kaldırımlarıyla, asfaltlanarak yenilendi. Eczanemin tam önünde, yol daralıyor ve ancak iki arabanın geçebileceği bir mesafe kalıyor. Yol kenarına park eden arabalar park sınırlarını taşarsa(ki bu sıkça oluyor) temmuz, ağustos aylarının artan ziyaretçi kalabalığını da düşünürsek caddede trafik kilitleniyor. Yol kapanıyor. Kornalar, bağrışmalar! Hep aynı manzara. Ders almayınca aynı filmi defalarca izliyoruz. Otopark sorunu çözülse, insanlar güvenle arabalarını ucuz, kamerayla izlenen, bekçili alanlara park etseler, çarşı esnafının şikayeti de biter. Biliyorsunuz, cadde kenarlarında park edecek yer kalmayınca arabalarıyla alışverişe gelemiyor insanlar. Dolayısıyla ekonomik durgunluk bir yandan, kiraların yüksekliği, bir de müşteri eksikliği son yıllarda “çarşı” esnafının temel şikayeti oldu. Çözüm? Kim bilir belki de gelecek dönem?

Ülkenin ekonomik sıkıntıları varken, elbet bundan yerel yönetimler de etkilenir. Onca sorunun üstesinden gelmekte zorlanır. Sanırım bu noktada, tüm belde yaşayanları bilgilendirmek, yapılanları ve yapılacakları anlatmak onların desteğini almak gerekir. Eskiden belli aralarla bülten çıkarırdı Çivril belediyesi. Okur takip ederdik. Son dönemlerde rastlamadım. Ülkede ki siyasi kutuplaşma, yaşanmamalı beldemizde. Eleştirileri olumlu değerlendirip çözüm üretmeliyiz. Umarım mevcut yönetim samimi içten bir anlayışla şikayetlere yaklaşır. Yoksa yazık olur Çivril için geçen zamana!.

Gelecek haftaya dek sağlıklı günler diliyorum.