Çivril Organize Sanayi Bölgesinin siyasi malzeme olmasına tepki gösteren Başkan Dere “OSB Çivril’in hayati bir konu, siyasete alet ederek ilçenin geleceğini yok etmeyin” dedi.
Görev süresi ile yaptığı değerlendirmede Çivril Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Semih Dere sanayi bölgesi olarak tahsis edilen ve kamulaştırma çalışmalarının başladığı OSB bölgesinin yerel seçimlerin ardından tarım arazisine döndürülmek istendiğini belirtti. Başkan Dere alınan karar ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığına itiraz ettiklerini söyledi.
Belediye Başkanı Semih Dere Çivril’i bekleyen en büyük sorunların başında istihdam ve nüfus artış hızı olduğunu belirterek birbiriyle bağlantılı iki büyük sorunu çözmenin yolunun Çivril OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Ocak ayı meclis toplantısında yaptığı gündem dışı konuşma ile meclis üyelerine Çivril OSB ve devam eden kamulaştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Dere Çivril’in son 50 yılda nüfusunun gerilediğini ve Çivril’in işsizlik nedeniyle sürekli göç verdiğini söyledi. Üretim alanları ve iş imkânının az olmasının göçün en büyük sebebi olduğunu ifade eden Başkan Dere “geleceğimiz adına çok büyük bir sorun ile karşı karşıyayız. İş alanı ve istihdam konusunda bir şeyler yapmazsak nüfusu hızla eriyen bir ilçe durumuna geleceğiz” dedi.
Çivril OSB ile ilgili olarak kamulaştırma faaliyetlerini devam ettiğini sözlerine ekleyen başkan Semih Dere “Valilik başkanlığında ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulan mütevelli heyeti arsa kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Bölgenin büyük bir kısmı zaten hazineye ait. Küçük bir alan özel mülk. Bununla ilgili çalışma en kısa sürede tamamlanacaktır diye düşünüyorum” dedi.
Tarım Alanı Kararı En Büyük Engel
OSB çalışmalarındaki en büyük engel ve sorunun bölgenin Tarım Bakanlığı tarafından yeniden tarım alanı ilan edilmesi olduğunu belirten Başkan Dere “daha önce sanayi alanı olarak tahsis edilen alan nasıl olduysa 2024 yerel seçimlerinden sonra bir anda yeniden tarım arazisi oldu. Bununla ilgili itirazlarımızı yaptık. Daha önce verilen izin ve Sanayi bakanlığı onaylarını ibraz ettik. En kısa sürede Sanayi Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı arasındaki sorunun giderileceğini umuyorum. Bununla ilgili CHP Denizli Milletvekilimiz Şeref Arpacı hem bütçe görüşmelerinde hem de mecliste gerekli girişim ve bilgilendirmeleri yaparak çalışma başlattı” dedi.
OSB’yi Kullanarak Çivril’in Geleceğini Çalmasınlar
Bir Milyon 200 Bin metrekare Organize Sanayi Bölgesinin 86 Bin metrekarelik bir kısmında kamulaştırma yapılacağını belirten Başkan Dere “OSB’nin %93 kamulaştırıldı ve OSB yönetimine devredildi. Çok küçük bir kısımda satın almalar devam ediyor. Burada işlem zaten mahkeme kararı ile ilerlediği için hızlı ilerliyor. Bizim el birliği ve siyaset üstü düşünce ile Çivril OSB’yi en kısa zamanda hayat geçirmemiz gerekiyor. Kalkınmanın ve gelişmenin tek şartı üretim. Üretim yapmak isteyene verebileceğimiz bir tek parselimiz bile yok, üretim olmayınca istihdam da olmuyor. Birçok insanımız ilçe dışına çalışmaya gitmek zorunda kalıyor. Onun için OSB Çivril için hayati bir konu. Siyasete alet edilmemeli, Çivril’in geleceği siyasi oyunlara yem edilmemeli” dedi.



