Çivril Belediyesi olarak rehabilitasyon merkezi ve barınak inşaatını en kısa sürede tamamlayarak hizmete açacaklarını bildiren başkan Dere “ekonomik sıkıntı ve tasarruf tedbirlerine rağmen bu tesisin yapımı ve açılması bizim için önemli” dedi.

Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkı Ve İnsanların Güvenliği Arasındaki Dengeyi İyi Kurmalıyız”

Belediye Başkanı Semih Dere inşaat alanında yaptığı incelemede sokak hayvanları ile ilgili olarak devam eden yasa çalışmalarının rehabilitasyon merkezinin önemini arttırdığına dikkat çekti. Sokak hayvanlarının insanların yaşam kalitesini düşürmeyecek şekilde yaşama hakkı olduğuna dikkat çeken Başkan Dere “sokak hayvanları ile ilgili ülke gündeminde büyük bir sorun yaşanıyor. Yeni hazırlanan yasa ile sokak hayvanlarının uyutulması planlanıyor, yaşayan bir canı uyutmak bu kadar kolay olmamalı ancak sokakta yaşayan hayvanların da sabah okula giden ya da erken saatlerde işine gitmek için evinden çıkan kişiler için tehlike oluşturmaması gerek. Bu dengeyi iyi kurmamız gerek. Hem sokak hayvanlarının yaşam hakkını göz önünde bulundurup hem de insanların güvenliğini göz ardı etmemiz gerekiyor. Burada ki ince çizgi çok önemli. Bu dengeyi oldukça iyi kuramız gerekiyor. Bu tesisle sokak hayvanlarımız için güvenli bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Sorun ülke gündeminde ve büyük bir sorun, ortak akılla çözüleceğine inanıyorum” dedi.

“Sokaklarda Şiddet Gören Hayvanların Hakkı Ne Olacak?”

Sorunu sadece sokak hayvanlarına yüklemenin haksızlık olduğuna dile getiren Başkan Dere “sokak hayvanları saldırgan demek suçu tamamen üzerimizden atmak haksızlık olur. Nefes alan her canın yaşam hakkı olduğuna inanıyorum. Onların da kendilerini güvende hissedecekleri alanları oluşturmak, tehlike, taciz ve şiddetten korumak görevlerimiz arasında. Sokaklarda şiddet gören hayvanların hakkı ne olacak? Şu an gündemde insanların yaşadığı saldırı ve sorunlar var. Fakat sokaklarda yaşayan hayvanların da gördüğü şiddet ve tacizleri görmemiz gerek. Saldırganlığın sebeplerini iyi analiz etmek şart” dedi. 

Çivril Haberr Dere 111

“Uyutma Ya Da Buna Benzer Bir Durumu Şimdilik Kabul Etmemiz İmkânsız !”

Başkan Semih Dere’ye Rehabailitasyon ve Bakım Merkezindeki incelemeler esnasında Belediye Başkan yardımcısı Tansel Ergut eşlik etti. Tansel Ergut ile birlikte gerçekleştirdiği klinik ziyareti sırasında ziyareti sırasında Çivril Belediyesi olarak sokak hayvanlarının tedavi ve bakımlarının yapıldığı Sokak Hayvanları Kliniğinde hizmet vermeye devam ettiklerini de belirten Başkan Dere “Kum İşleme tesisinin olduğu alanda bulunan sokak hayvanları kliniğinde veterinerlerimiz tarafından sokakta yaşayan ve tedaviye ihtiyacı olan canlarımızın bakım tedavi ve rehabilitasyonları yapılıyor. Tedavisi tamamlanan canlar daha sonra alındıkları bölgelere bırakılarak doğal yaşam alanlarına salınıyor. Açacağımız Bakım Merkezi ile tedavisi tamamlanan hayvanlarımızı burada ağırlayacağız. Sokaklara veya alındıkları alanlara bırakma seçeneğini ortadan kaldıracağız. Uyutma ya da buna benzer bir durumu şimdilik kabul etmemiz imkânsız. Hazırlanan yasanın son haline göre alınacak kararlar çerçevesinde Çivril Belediyesi olarak hem halkımızın hem de sokak hayvanlarının huzurunu sağlamaya çalışacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SICAK YAZ AKŞAMLARINI SERİNLETEN KONSERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN SICAK YAZ AKŞAMLARINI SERİNLETEN KONSERLER

Civril Dere 3333