Başvuru için Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapacak kişinin kimlik kartı ile gitmesi yeterlidir.

Aşı Parası

Yeşil kartlıların başvuru yapabileceği yardım türlerinden bir diğeri aşı parasıdır. Aşı parası, kişinin yeni doğmuş ve aşıya ihtiyacı olan çocukları için ödenir. Dolayısıyla yardımın nakdi karşılığı çocuk sayısına ve aşı türüne göre değişir.

Genel olarak aşı parası yardımı nakdi karşılığı şu şekillerdedir:

0-6 yaş arası çocuklar için: aylık 45 TL,Gebelik hali: aylık 45 TL,Lohusalık hali: aylık 45 TL,

Doğum hali: 100 TL.Çocuk aşı parası en fazla 72 ay ödenirken; gebelik aşı parası 9 ay ve lohusa aşı parası 2 ay ödenir. Doğumda ödenen aşı parası bir kereye mahsus olarak kişiye verilir. Başvuru yapmak isteyen ihtiyaçlı kişiler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat etmelidir.

Doğum ve Süt Parası

Doğum yapan yeşil kart sahiplerinin başvuru yapabileceği bir tür yardım olan doğum ve süt yardımı, çeşitli nakdi miktarlarda kişiye ödenmektedir.

Tek sefer olarak ödenen doğum ve süt parası yardımı şu miktarlarda ödenir:

1’inci çocuk doğum parası: 300 TL,2’nci çocuk doğum parası: 400 TL,3’üncü çocuk ve üzeri için doğum parası: 600 TL,Çoklu doğum yardımı parası: çocuk başına 185 TL,Süt parası: 180 TL.

Dulluk Maaşı

Dulluk aylığı olarak bilenen yardım türüne yeşil kart sahipleri de şartları taşıması halinde başvuru yapabilirler. Eşini kaybetmiş olan ihtiyaç sahibi kadınların yararlanabileceği dulluk maaşı yardımı, nakdi yardım şeklinde gerçekleştirilir. Başvurunun ardından almaya hak kazanan kişilere iki aya bir ödeme yapılırken; aylık ödeme miktarı 650 TL’dir.

Elektrik Yardımı

Devletin ihtiyaç sahiplerine yönelik sunduğu yardım fonlarından birisi elektrik yardımı şeklindedir. Elektrik parası yardımı ile kişinin hanesine yük olan faturanın devlet tarafından ödenmesi hedeflenir. Elektrik yardımı yeşil kartlı ve ihtiyaç sahibi olan kişilerin başvurabileceği bir yardım türüdür.

Kullanılan elektriğe göre verilen desteğin nakdi detayları şu şekildedir:Hane sayısı 1-2 kişi olanlar; 75 KW elektriğe karşılık bedel alırlar (53,27 TL).Hane sayısı 3 kişi olanlar;100 KW elektriğe karşılık bedel alırlar (71,02 TL).Hane sayısı 4 kişi olanlar; 125 KW elektriğe karşılık bedel alırlar (88,78 TL).Hane sayısı 5 ila üzeri kişi olanlar; 150 KW elektriğe karşılık bedel alırlar (106, 53 TL).

Öksüz veya Yetim Maaşı

Anne veya babasını kaybetmiş çocuklar için devlet tarafından ödenen yardım türüdür. Öksüz veya yetim maaşı yardımı her çocuk için yapılır ve devlet tarafından çocuk sayısı sınırlamasına tabi tutulmaz. Yeşil kart sahibi kişilerin eşlerini kaybettiği durumlarda başvuru yapabileceği yardım türü; her 18 yaşının altındaki çocuk için aylık 150 TL’dir. Ödemeler iki aya bir yapılır.