Otomobil teknolojisi zaman geçtikçe çok farklı bir boyut evrildi. İlk tekerleğin denemesini yapan o kişi muhtemelen bu işin buraya geleceğini asla düşünmemişti. Otomobiller hakkında ilginç bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Denizli Bu Kalabalığa Yıllardır Şahit Olmadı Denizli Bu Kalabalığa Yıllardır Şahit Olmadı

Araba21- Otomobildeki hava yastıklarının patlama süresi 40 milisaniyedir yani bir hava hastığının patlama hızı 320 kilometredir.

2- Ortalama bir otomobilde ortalama 916 metre elektrik kablosu bulunmaktadır.

3- Arabada müzik dinlemenin tadı bir başkadır. O hissi biliyorsunuz. İlk radyo takılan otomobil bir Chevrolet'ti. İlk radyolu otomobile izin verilmediğini biliyor muydunuz? Devlet yetkilileri sürücünün dikkatini dağıtma ihtimali olduğu için ilk etapta radyonun arabalarda kullanılmasına izin vermemişti.

4- Dünya genelinde bir aracın kullanım ömrünün yüzde 95'lik bir oranı park halindeyken tükeniyor. 

Araba1

5- Volkswagen şu anki otomobil pazarında çok önde olan bir marka olmuş bir firmadır. Alman otomobil devini sizce kim kurdu? Volkswagen, Almanya'da, 1937 yılında tek model halk tipi otomobil üretimi için Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi lideri tarafından yani Adolf Hitler tarafından Alman Otomotiv Birliğine kurdurulan otomobil firmasıdır. Ayrıca Volkswagen otomobillerine Almanca rüzgar isimlerini vermiştir. Örneğin Jetta, Jet Rüzgarları anlamına gelir ya da Passat, Alize Rüzgarlarını temsil ediyor. Polo da Kutup Rüzgarları anlamına geliyor.

6- Işıklarda beklemeyi sevmiyorsun değil mi? Muhtemelen hiçbirimiz sevmiyoruz ama trafik düzenimiz için olmazsa olmaz bir kural. Hayatımızın ortalama 2 haftasını trafik ışıklarında bekliyoruz.

7- İlk otomobillerde direksiyon yerine sadece iki tane kol bulunuyordu. Bunlardan birini sağa çekince sağ tarafa, sola çekince ise sol tarafa yön veriyordu.

8- Normal bir otomobilde toplam 30 bin adet parça bulunur. 

9- Bugatti, Bentley, Lamborghini,Porsche,Audi ve Ducati gibi markaları  duydunuz değil mi? Aslında bu otomobil firmalarının tümü Volkswagen firmasına aittir.

10- Hız göstergeleri ilk kez 1922' kullanıldı.
 

Editör: Tolga Çetin