Çivril’de Çiftçi Kabusu! Kuraklık Korkusu İle Eller Açıldı Çivril’de Çiftçi Kabusu! Kuraklık Korkusu İle Eller Açıldı

Turizm sektörü 1618 sayılı TÜRSAB Yasası ve 6236 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tekliflerini konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan 14 maddelik teklif yasalaşırsa yabancı dil bilmeyen kişilerde rehberlik yapabilecek ve en az bir yabancı dil bilme zorunluluğu ortadan kaldırılacak. Sunulan teklif seyahat acentaları ile ilgili de değişikliğe giderek tur otobüslerinde rehber bulundurma zorunluğunu böylece ortadan kalmış olacak. Sunulan kanun teklifi ile ilgi ise turist rehberleri istihdam problemleri yaşayacakları endişesi taşıyorlar. Kanun turizm açısından zengin olan Denizli'yi de ilgilendirecek. 

Turist Rehberliği De Tarih Olabilir

Seslerini Duyurmak İçin Ankara’dalar

1618 sayılı TÜRSAB Yasası ve 6236 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin tepki göstermek adına Ankara’da bir araya gelen Turist Rehberleri Birliği (TUREB) kurul üyeleri, turist rehberleri ve içinde Denizli ve Aydın’ı da yetki çerçevesine alan Aydın Turist Rehberler Odası ile birlikte pek çok oda başkanı da dayanışma çağrısında bulundu

Turist Rehberliği De Tarih Olabilir

Dayanışma İle Hep Birlikte

Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nda yapılması planlanan işlemlerle ilgili seslerini duyurmaya çalışan Turist Rehberleri Birliği Ankara’da bir araya gelmesinin ardından sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Açıklamada ise şu ifadeler yer aldı; “6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nda yapılması planlanan işlemlere yararlarımıza zararları anlatmak ve görüşlerimizi iletmek üzere TUREB Kurul Üyeleri, Oda Başkanları ve çok sayıda meslektaşımız Ankara'da toplanmıştır. Dayanışma ile hep birlikte…”

Editör: Haber Merkezi