Türkiye'nin kırsal kesimindeki köylülerin eğitim düzeyini yükseltmek ve tarımsal üretkenliği artırmak amacıyla köylerde 1940 yılında kurulan Köy Enstitüleri’nin yıl dönümü sebebiyle Denizli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ve Denizli Milletvekili Şeref Arpacı sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.  

KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) Denizli Şubesi ise Köy Enstitüleri’nin yıl dönümü sebebiyle anma gecesi düzenleyecek. 18 Nisan Perşembe günü saat:20.30’da Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzlenecek etkinliğe ise bütün vatandaşlar davet edildi.  

Herkese Calgi 815X543

Anadolu’yu Aydınlatmaya Devam Ediyor 

Denizli CHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’da Köy Enstitüleri hakkında açıklamalarda bulundu. Vekil Karaca, “84 yıl önce bugün, Cumhuriyet üzerinden yükselen Anadolu aydınlanması Köy Enstitüleri’nin kurulmasıyla başlatılmıştı. Köy enstitülerinde yetişen on binlerce çocuk, öğretmen olup aydınlanma meşalesiyle Anadolu’nun dört bir yanına ışık oldu.  

O Bitki Sadece Denizli’de! Kansere Çare Olabilir! O Bitki Sadece Denizli’de! Kansere Çare Olabilir!

Bugün kapatılan enstitülerin ışığı, hala Anadolu’yu aydınlatmaya devam ediyor. Başta İsmail Hakkı Tonguç ve Hasan Ali Yücel olmak üzere, köy enstitülerinin kurulmasında ve Anadolu’ya ışık olmasında emeği geçenleri saygıyla anıyorum” şeklinde paylaşımda bulundu.  

Selami Saygin 22 04 20 Foto 10

“Önemli Bir Adım Olmuştu” 

Denizli CHP Milletvekili Şeref Arpacı ise sosyal medyasından, Köy Enstitüleri, ülkemizin eğitim sistemine büyük katkılar sağlamış, kırsaldaki gençlere eğitim imkanı sunmuş ve köylerimizi çağdaş bir geleceğe taşıma yolunda önemli bir adım olmuştur. Bu mirası sürdüren tüm eğitimcilerimize ve köylerimizde eğitim için çaba harcayan herkese minnettarlığımı sunuyorum. Köy Enstitülerinin kuruluşunun yıl dönümü kutlu olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Kesk Köy 18 Silme

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli