Çoğu Kişi Bilmiyor: Denizli'de Asırlar Öncesinden Kalan Mağara... Çoğu Kişi Bilmiyor: Denizli'de Asırlar Öncesinden Kalan Mağara...

Ev ya da iş yerlerini kiraya veren ev sahipleri, elde ettikleri gelirleri 1 Nisan Pazartesi gününe kadar beyan etmesi gerekiyor. Özellikle konut kira geliri geçen yıl için 21 bin liralık istisna tutarını aşmışsa ve iş yeri kira geliri 150 bin lirayı aşıyorsa, mülk sahiplerinin beyanname vermesinin büyük önem taşıdığı biliniyor. 

Mülk sahipleri, gib.gov.tr sitesi üzerinden hazır beyanname sistemi ile beyan verebilir.  

Ev Sahipleri Unutmayin Son Gun 1 Nisan5Kiracılar Da Beyan Sürecine Dahil Edildi

Bu yıl ilk kez kira bildirim formu ile kiracıların da beyan sürecine dahil edildiği duyuruldu. Kiracılar, internet üzerinden Dijital Vergi Dairesi’ne giriş yaparak kira bildirim formunu doldurabilecekler. 

Taksit Seçeneği Var

Yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi, yüzde 50 olarak iki eşit taksitte ödenebilecek. 
Tahakkuk eden gelir vergisi, Dijital Vergi Dairesi veya mobil uygulamadan, bankaların banka ya da kredi kartı veya havale yolu ile yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığı ile ödenebilecek. 

Ev Sahipleri Unutmayin Son Gun 1 Nisan
7440 Sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’ kapsamında yapılandırılan borçların 10. taksit ve 7326 ‘Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’ kapsamında yapılandırılan borçların 16. taksit ödeme süreleri de 1 Nisan’da sona erecek.

Editör: Kardelen Başol