TÜİK, 2024 yılı Ocak ayı kaza yerindeki verileri açıkladı. Yayınlanan verilere göre, Denizli'de toplam 155 ölüm ve yaralamalı kaza, 377 maddi hasarlı kaza gerçekleşti. Ülke genelinde ise toplam kaza sayısı 44 bin 719 oldu. 

Denizli’de Patlamalar Ve Gaz Sızıntısı Devam Ediyor Denizli’de Patlamalar Ve Gaz Sızıntısı Devam Ediyor

Kazaya En Çok Sürücüler Sebep Verdi

Ölümlü ve yaralamalı kazalara sebep olan unsurların da yer verildiği açıklamada 17 bin 231 sürücü, bin 741 yaya, 73 yolcu, 146 araç ve 63 yol kusurlu olarak kaydedildi. 2024 yılı Ocak ayı ülke geneli trafik istatistik bülteninin de en çok kazalara yol açan unsur sürücüler oldu. 

Sürücü Kusurları Sıralandı

Ülke genelinde kazalara sebebiyet veren sürücü kusurlularının başını ise araç hızını yol, hava ve trafiğinin gerektirdiği şartlara uydurmamak çekti bu sebebe bağlı toplam 6 bin 872 kaza gerçekleşirken geçiş önceliğine uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek gibi sürücü kusurları da TÜİK verilerinde yer aldı. 

Denizli’nin Ocak Ayı Trafik Karnesi Belli Oldu

Ölüm Ve Yaralamada Otomobiller En Önde 

Ölüm ve yaralamalı trafik kazalarına karışan araçların cinleri ise başlıca otomobil, motosiklet, kamyonet, motorlu bisiklet ve otobüs oldu.

Araç Plakalarına Ceza Yağdı

Ülke genelinde araç plakalarına 1 milyon 621 bin 941, sürücülere 310 bin 875, yolculara bin 607, yayalara ise 496 ceza uygulandı. 2024 Ocak ayı ülke genelinde en çok cezai işlem araç plakalarına uygulanmış oldu. 

Editör: Haber Merkezi