Ayşekadın Hanımlığını Koruyor! Ayşekadın Hanımlığını Koruyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iki bayramda toplam 4 bin TL olan ikramiye ödemelerinin önümüzdeki bayramdan önce zamlanması için çalıştıklarını bildirdi. Uzun zamandır Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerine artış bekleniyordu.  Vatandaştan gelen zam talebinin farkında olduklarını bildiren Bakan Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" dedi.

2023 yılında emeklilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ekstra 5 bin TL ikramiye verilmişti.

Zamlarda Eyt'li, Eski-Yeni Emekli Gibi Ayrım Yapılmayacak

Tüm emekliler bayram ikramiyesi zammından yararlanacak. EYT'den emekli olan, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren emekliler de ikramiyeden yararlanacak.

Verilen Zam İle Birlikte Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olur?

Toplam iki bayramda ödenen tutar 4 bin TL idi. Gelmesi beklenen zam ile birlikte uzmanlara göre emekli maaşına yapılan zam oranına yakın bir zam yapılması bekleniyor. Bu oran ise yaklaşık yüzde 50 olarak ön görülüyor. Yaklaşan Yerel Seçimler sebebiyle daha yüksek bir artış bekleyen uzmanlar da mevcut.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Müjdesi! Yeni İkramiye Ne Kadar Olacak?

2024 Yılında Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

Ramazan Bayramı'nın arefe günü 9 Nisan tarihinde başlıyor. 10-11-12 Nisan 2024 tarihleri Ramazan Bayramı tarihleri olduğundan dolayı 9 Nisan 2024 tarihinden önce ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı'nın arefesi 15 Haziran 2024 tarihinde başlıyor. 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihleri Kurban Bayramı olarak ülkemizde kutlanacak. Böylece Kurban Bayramı ikramiyesi de 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi