Denizli’de kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi konusundaki çalışmalarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni bir destek projesi açıkladı. Tarımda yüksek ürün veriminin elde edilebilmesi amacıyla üreticilerin yanında olmaya devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle üreticileri kuraklığa dayanıklı ürün yetiştirmeye teşvik etmek için nohut tohumu desteği veriyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğü iş birliğiyle 16 ilçede 563 çiftçiyi kapsayan 70 tonluk nohut tohumu dağıtım töreninin ilki Tavas Belediye Nihat Zeybekci Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Tarık Yerlikaya, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Denizli Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Nohut1

Başkan Hayla, “Atatürk İsimi Silindi, Bu Tepkiyi Vermediniz” Başkan Hayla, “Atatürk İsimi Silindi, Bu Tepkiyi Vermediniz”

Büyükşehir, 50 Kalemin Üzerinde Üreticiye Destek Veriyor

Üretimin çok önemli olduğunu, özellikle tüm dünyayı etkileyen pandemi döneminde bunu bir kez daha anladıklarını aktaran Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daha kaliteli ürün, daha fazla üretim ve çiftçilerin daha fazla kazanması için tohum desteği verdiklerini söyledi. Bunun yanında; damızlık koyun, keçi desteği, ceviz fidanı, zeytin fidanı gibi pek çok kalemde gerçekleştirdikleri desteği anlatan Başkan Zolan, “Bir dokunuşla on etkiyi yapacak işlerin içine giriyoruz. Kazancı güzel olacak işlerin önünü açmaya çalışıyoruz. Hizmete alacağımız, Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi ile Flake Üretim Tesisi var. Allah’ım yolumuzu açık etsin. Birlik ve beraberlik içinde güzel işler yapmayı Allah’ım nasip etsin. Ürününüz bol ve bereketli olsun. Hep beraber Tavas’ımızda, Denizli’mizde mutlu bir şekilde yaşamaya devam edelim. İnşallah güçlü yürüyüşümüz daim olsun” ifadelerini kullandı.

Nohut3

16 İlçeye 70 Ton Nohut Tohumu Dağıtılacak

Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler çiftçilere nohut tohumlarını teslim etti. 70 tonluk tohum desteği Acıpayam, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Pamukkale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde çiftçilere dağıtılacak.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya