Denizli'de genç, yoğun ve muhacir nüfusuyla ön plana çıkan Buldan’ın Süleymanlı Mahallesi, o eski günlerine hasret kaldı. 2023 yılı verilerine göre nüfusu 150’ye kadar düşen kırsal mahallede, çobanlık yapan ve 60 yaşında olmasına rağmen mahallenin en genç sakinlerinden birisi olan Habil Gündoğdu, mahalleye gelen misafirlerin karşısına çıkıyor. 182 kuş türüne ev sahipliği yapan ve eşsiz ekolojik yapısı sebebiyle 'Kuş Cenneti' olarak bilinen Süleymanlı Yayla Gölü’nün çevresinde kurulan mahallenin gençleri şehir merkezlerine göç etti.  Kalan son 150 vatandaş atalarından kalma bu cennet toprağa sahip çıkmaya devam diyor.

Buldan’da O Cennet Köyde Son 150 Kişi Kaldı 3

"Eskiden Köyde Genç Nüfusu Bir Hayli Vardı"

Buldan’da O Cennet Köyde Son 150 Kişi Kaldı 2

50 yıldır kırsal Süleymanlı Mahallesi'nde çobanlık yapan Habil Gündoğdu, şimdilerde o eski genç nüfustan eser kalmadığını söyleyerek , “Eskiden yayla dediğimiz bu bölgede çok sayıda çoban olurdu. Şimdilerde 3-4 sürüye kadar düştük. Eskiden büyük hayvanlarda burada yayılırdı. Artık onlar hiç olmuyor. Köyümüzde insan kalmadı. 50-55 yaşının altında birey bulamazsınız. Affedersiniz ama şu anda doğum yapabilecek bir insanımız dahi kalmadı. Gençlerimiz hep şehre göç etti. Burada şu an çobanlık yapan en genç insan 50-55 yaşlarında. Korkum o ki bizlerde bıraktık mı kimse kalmayacak” dedi.

Yüksek Jeofizik Mühendisi Ercan Açıkladı! ''Her Deprem Jeotermal Bir Doğuştur'' Yüksek Jeofizik Mühendisi Ercan Açıkladı! ''Her Deprem Jeotermal Bir Doğuştur''

Buldan’da O Cennet Köyde Son 150 Kişi Kaldı

Editör: Haber Merkezi