Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, asgari ücret desteğinin artırılması gerektiğini ifade etti. 2024 enflasyon hedefinin yüzde 36 olduğunu belirten Memişoğlu, yüzde 10 refah eklendiğinde kamuya zam beklentisinin yüzde 45 olduğunu söyledi. Bu durumda asgari ücretin 16 bin 500 TL civarında belirlenmesi gerektiğini dile getiren Memişoğlu, reel kesimin işçilik maliyetlerinin artacağı ve ihracatçılar için rekabetçilik sorunu oluşabileceği uyarısında bulundu.

Özellikle tekstil sektöründe fiyat farkının yüzde 40'ın üzerinde olduğunu belirten Memişoğlu, asgari ücret artışında rekabetçiliğin gözetilmesinin önemli olduğunu vurguladı. İhracat kaydıyla istihdam üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi ve çalışan başına asgari ücret desteğinin artırılması gerektiğini de belirten Memişoğlu, bu taleplerin yerine getirilmesiyle ihracatçıların rekabetçiliklerinin ve istihdam olanaklarının artacağını belirtti.

Pamukkale Üniversitesi, Filistin İçin Yürüdü Pamukkale Üniversitesi, Filistin İçin Yürüdü

DENİB Başkanı Memişoğlu, sektörün bu konuda destek beklediğini dile getirerek, ihracatçıların rekabetçiliğinin korunması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Editör: Haber Merkezi