Biyometrik İmza Yöntemi ile Takip Sistemi (BİOSİS) ile Adalet Bakanlığı artık Denetimli Serbestlikten yararlanan 300 bin kişinin takibinin yapılabileceğini söyledi. Önümüzdeki dönemde uygulamanın ihalesinin yapılarak Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacağı konuşulurken BİOSİS’in işleme şekli açıklandı.  

Denetimli Serbestlikte Imza Verme Donemi Bitiyor2

BİOSİS Nasıl Çalışır?  

Denetimli Serbestlik tedbirlerinin uygulanmasını kolaylaştırmak için geliştirilen sistemde, elektronik izleme kapsamında halen 4 alanda ünite kullanımı yapılıyor. Bunlar, konutun terk edilmemesi, belirlenen yerlere gitmek veya belirli alanların terk edilmesinin engellenmesi, alkol kullanımı ve mağdur koruma üniteleri olarak sıralanıyor. Bu kapsamda 300 bin civarında yükümlü bulunmasına rağmen elektronik izleme kapasitesi sadece 3 bin kişi. BİOSİS ile ise 300 bin kişinin elektronik takibi mümkün olacak.  

Yükümlülerin onaylamaları takdirde, özel olarak kullandıkları elektronik cihazlara yüklenerek hayata geçecek sistemde takip, biyometrik doğrulama yöntemleri ve GPS ile sağlanacak. Bu sayede yükümlünün gidip imza vermesine gerek kalmadan gerektiği yerde olup olunmadığı, belirlenen alandan dışarı çıkıp çıkmadığı hızlı ve kolay bir şekilde takip edilecek. Kurallara uyulmadığı taktirde sistem otomatik uyarı verecek.  

Uyuşturucu kullanma, bulundurma ve satma gibi suçları işleyenlerde sistem tarafından takip edilebilecek.  

Çoğu Kişi Bilmiyor: Denizli'de Asırlar Öncesinden Kalan Mağara... Çoğu Kişi Bilmiyor: Denizli'de Asırlar Öncesinden Kalan Mağara...

Geliştirilen ve yakın zamanda uygulamaya geçecek olan sistem sayesinde personel tasarrufu da sağlanmış olacak.  

Denetimli Serbestlikte Imza Verme Donemi Bitiyor1

Editör: Kardelen Başol