Robot Cezeri Denizli’de Zeybek Oynadı! Robot Cezeri Denizli’de Zeybek Oynadı!

Çivrilli öğrenci Dene Yap projesi ile TeknoFest’te Çivril ve Denizli’yi temsil ediyor.

Dene Yap eğitim sınavlarında başarılı olan ve Denizli takımına girmeye hak kazanan Çivril 30 Ağustos Ortaokul 8. Sınıf öğrencisi Mehmet Mert Demir, takımı ile Teknofest’te finale kaldı.

Çivrilli mucit Teknofest’te

TEKNOFEST İzmir kapsamında, Deneyap Teknoloji Atölyesi öğrencilerinin katıldığı “Fikir Maratonu” yarışmasına katılan Denizli ekibi, sürdürülebilir enerji dalındaki projesini finalde jüri önünde sunum yaptı.

28 takımdan 123 öğrencinin finalde mücadele ettiği yarışmaya, Çivril 30 Ağustos Ortaokul öğrencisi Mehmet Mert Demir, ekip hocası HüseyinAlperBoz ve takım arkadaşları, Muhlis Kerem Pala, Ege Günay, Yiğit Kaygın ile SürdürülebilirEnerji kategorisinde ‘Su dalgasından enerji elde edilmesi’ projesi ile katıldı. Yapılan ilk değerlendirme ve elemelerin ardından rakiplerini eleyen Denizli ekibi finalde jüri karşısına çıkarak projelerini sundu.

Çivrilli mucit Teknofest’te

İlk defa İzmir’de yapılan Teknofest’e Denizli’den katılan tek takım olma özelliğine sahip ekibin projesinin festival sonunda yapılacak değerlendirme ile derecelendirileceği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi