Çivril'de Tubitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı Çivril'de Tubitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Otomobil alım-satımda önemli rol oynayan ekspertiz kontrolünde yeni bir döneme giriliyor. Ekspertiz kontrolünde artık ustaların yerini alacak olan MR Ekspertiz, Türkiye'de de uygulanmaya başladı. Ustalara gerek duymadan aracın boya, değişen ve parça kontrolünü yapan cihaz, son dönemlerde artan ekspertiz mağdurlarının artmasıyla birlikte ülkemizde büyük ilgi gördü. İşte son teknoloji MR Ekspertizi...

Otomobil Alacaklara Mujde Satacaklara Kotu Haber2

Usta Eli Değmeden Tüm Hataları Buluyor

Sanayi ustalarının inisiyatifine mahkum bırakmayacak olan MR Ekspertizi sayesinde, insan eli değmeden otomobildeki tüm hatalar ortaya çıkıyor. Yaşanan bu gelişme, otomobilini satmayı düşünen vatandaşları kara kara düşündürmeye başlarken, alacak olanların ise ferah bir nefes almasını sağlıyor.

Hatasız Tespit Özelliği

MR ekspertiz örneklerinden birisinde usta eli değmeden otomobil tavanı ve sağ 3 parçası dışında tüm parçaların boyandığı tespit edildi. Türkiye'de kullanıma başlayan MR ekspertizi, nerede boya var, nerede macun var, hangi parça değişmiş ne varsa söylüyor. Ayrıca bilgisayarlı şase ölçümü de yapıyor.

Otomobil Alacaklara Mujde Satacaklara Kotu Haber

Görsel Üzerinden Raporlama Özelliği

MR cihazı sayesinde ekspertiz araç kontrolü daha güvenilir bir şekilde yapılabiliyor. Değişen parçayı gözden kaçırma gibi bir durum söz konusu değilken, usta farklılıklarından doğacak olan yanılma payını da ortadan kaldırıyor. MR cihazı sayesinde yapılan ekspertizde aracın tüm hataları raporlara aktarılıyor. Görsel üzerinden yapılan raporlama özelliği renklendirme teknolojisine dayanıyor. Görseldeki renklere göre macun işlemi, vernik işlemi, lokal boya işlemi ve astar işlemleri gibi durumlar ortaya çıkıyor.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya