Bir yıl önce yapılan Şehitlik yıkıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Cabar şehitliğinin anıt kaidesi yıkıldı.

Rüzgârdan ve kullanılan yanlış malzemeden dolayı yıkıldığı tahmin edilen anıt kaidesi için çalışma başlatan ekipler yıkılan malzemeleri şehitlikten kaldırdı. Yıkıntı görüntülerini ortadan birimler şehitliğin bakıma girdiğini belirtti.

Akşam saatlerinde Genç Çivril Gazetesi olarak olay yerinden çektiğimiz fotoğraflarla yaptığımız ‘şehitlik yıkıldı’ haberinden sonra harekete geçen ekipler şehitliğin yıkılmadığını ve tadilat çalışmaları başlatıldığını açıkladı.

Yandaş medya devreye girdi

İktidara yakınlığı ile bilinen bir haber sitesi de sabah saatlerinde yayınladığı haber ile şehitliğin yıkılmadığını ve tadilat için söküldüğünü yayınlayarak belediye ve iktidara olan desteğini göstermiş oldu.

Akşam saatlerinde vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda yaptığımız çalışmalar sonrası Cabar şehitliğinin kaidesinin ve Hilal kısmının yıkıldığını belirlemiş olay yerini fotoğraflayarak haber yapmıştık.

Denizli’nin ilk ve tek Milli Mücadele Şehitliği yerlerde.

Çivril Cabar Milli Mücadele Şehitliği anıt ve kaidesi yıkıldı. Anıt ve kaidenin neden yıkıldığı belirlenemezken mahalle sakinleri olayın rüzgârdan olduğu görüşünde.

Çivril Uşak karayolu üzerindeki Cabar Milli Mücadele şehitliğinde meydana gelen hasar, görenleri hem üzdü hem de kızdırdı. Geçen yıl açılan ve Denizli’nin tek Milli Mücadele şehitliği ola özelliği taşıyan şehitlik anıt kaidesi hasar gördü. Yerde duran kaidenin neden ve nasıl düştüğü belirlenmezken olayla ilgili olarak bir açıklama yapılmadı.

Denizlinin ilk ve tek Milli Mücadele Şehitliği olma özelliğini taşıyan Cabar Milli Mücadele Şehitliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında düzenlenerek törenle açılmıştı.

YIKILAN ŞEHİTLİĞE FARKLI BAKIŞ

Editör: Haber Merkezi