Çivril Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın başkanlığında Vali Recep Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bataklık İçinde Yüzen Ördek

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın Çivrillilere verdiği mesajındaki üslubun seçim vaatlerinden bir farkının olmadığını kaydeden CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, “Görev aldığınızdan buyana yaşadıklarımız bizlerin iyimser olmasını mümkün kılmıyor. Çivril Belediyesinin durumu maalesef bataklık içinde yüzen ördeğe benzemektedir. Çivril Belediyesi borçlarından dolayı var olan kaynakları da elden çıkardı. Çivril’in geleceğini, gençlerini ipotek altına aldınız. Şeffaflık diyorsunuz Çivril’de yaşayan hiç kimse göreve geldiğinizden bu yana belediyenin ne borç tutarını ne ödeme planını ne de yeni kaynaklar yaratma projelerinizi bilmiyor.

Meclis Üyelerini Yok Sayıyorsunuz

Demokrasi anlayışınız parmak hesabına dayandığından biz halkın seçtiği meclis üyelerini bile yok sayıp önerilerimizi ciddiye bile almıyorsunuz. Samimiyet ilkeniz, anlayışınız bunun neresinde. 5393’ün 24 ‘üncü maddesi olan belediye kanununda komisyonun çalışmaları süresi 5 gün olduğu halde 3 günle sınırlandırıyorsunuz. Yine imar komisyonun kanunen çalışma süresi 10 gün olduğu halde 3 gün ile sınırlıyorsunuz. 2021 Mali yılı Bütçe Kararnamesi meclisin 20 gün çalışma süresi olduğu halde oldu bittiye getirerek iki meclis toplantısı ile yine sınırlıyorsunuz.

Çalışma performansı yetersiz

Sizler tarafından konuşmacıların saniye ve dakika sürelerinin tutulduğuna baskı yapıldığına tanık olduk. Meclis üyelerinin konuşmalarından korkmayınız. Sizi korkutan nedir? Neden korkuyorsunuz bu kadar? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini size bir kez daha hatırlatmak istiyorum. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demiştir. Bizler milletin temsilcileri ve sözcüleri olarak cumhuriyetimizin Atatürk’ün meclisindeyiz. Eğer ülkemizin demokrasi ile yönetildiğini kabul ediyorsanız azınlığın haklarını, hukuklarını, adaletlerini koruyan demokrasiye saygı duymak zorundasınız. Bu düşüncelerle çalışma performansımızı Cumhuriyet Halk Partisi olarak yeterli bulmuyoruz ve reddediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi