“BELEDİYENİN TABLET KAMPANYASI BAŞLATMASI GEREKİR”

Çivril Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Çivril belediye meclis üyesi Tunay Yazıcı, Çivril’de dağ köylerinde çocukların online eğitim almada sorunlar yaşadığına değinerek; “Dünya koronavirüs olumsuzluğu ile karşı karşıyadır. Devletler bu olumsuzluğu kaldırabilmek için, bilim adamları gece gündüz çare arıyor. Bu hastalığın en çok zarar verdiği alanlardan biriside eğitimdir. Çocuklarımızı dünyadaki bilgi ve becerilerle donatmazsak bunun sorumluluğunu biz taşımak zorunda kalırız. Millî Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu eğitim biçimine göre teknolojik imkanlardan bilgi sunuyorlar. İlçemizde özellikle dağ köylerinde eğitime ulaşmak için alt yapı yok. Ekonomik sıkıntılar neticesinde bilgisayar, tablet ve internet yok. Çivril Belediyesi olarak bu toplumsal sorundan kaçarsak hizmete sırt dönmüş olmuyor muyuz? Her bireyin topluma karşı seçilmiş insanlarında sorumluluğu vardır. Belediyemizin cipli internet, bilgisayar ve tablet kampanyasını başlatması gerekir. An itibariyle belediyemiz acaba bu işin neresinde?” ifadelerini kullandı.

“SÖZLEŞMELİ VETERİNERE VERİLECEK PARA İLE TABLET ALINABİLİR”

Yazıcı, Başkan Vural’ın sözleşmeli veteriner alacağını hatırlatarak; “Hatırlarsanız Belediye başkanı Niyazi Vural, sözleşmeli dördüncü veteriner almaya kalktı, Dördüncü veteriner alsaydı belediye bütçesinden bir yılda 100 bin TL para çıkacaktı. Sizlerin temennisiyle veteriner almaktan vazgeçti veya zorunda kaldı. Şimdi sayın başkana soruyorum. Senede 100 bin TL sözleşmeli veterinere verilecek olan bu parayı fakir, gariban, dar gelirli ailelerin çocuklarına 400 tane tablet alınsa ve dağıtılsa sosyal belediye sorumluluğunu yerine getirseniz daha doğru olmaz mıydı?” diye konuştu.

“BAKANLIK ÇALIŞMA BAŞLATIRSA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ”

Tunay Yazıcı’nın teknoloji ile ilgili çocukların derse katılımı ile ilgili talebinin makul bir talep olduğunu söyleyen Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural, “Bunu Milli Eğitim müdürlüğü ile görüşme yaptık. Talep sayısı 400’lerden çok daha fazla. Şu an devletimizde ihtiyaç sahibi öğrencilere böyle bir çalışma gerçekleştirecek olursa bizde çalışma başladığında eksik kalan kısmını tamamlayabiliriz. Şu an biz 50 tane 100 tane tablet dağıtmakla bu sorunu çözemeyiz. Birçok kişide belediyemizin kapısını elbet çalacak. Ve sayısı artacak. Bakanlığın çalışmasını bekleyelim. Sonrasında belediye olarak üzerimize düşeni gerçekleştiririz. ”dedi.

Editör: Haber Merkezi