Ülkü Ocakları bünyesinde oluşturulan ekipler İl ve ilçelerde tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlara bugüne kadar 653 adet gıda kolisi ulaştırıldı. Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı; “Buradaki desteğimiz hem pandemi süreci hem de Ramazan ayı öncesi destekte bulunmaktı. Şimdiki hedefimiz bu rakamı binin üzerine çıkarabilmek. Çalışmalarımız bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI’NIN YARDIM KOLİSİ DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

“SÜREÇ DOĞRU YÜRÜTÜLÜYOR”

Korona virüsün Dünya gündemine oturduğunu belirten Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı; “Türkiye bu süreci doğru bir şekilde yürütüyor. Devletimiz gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Ancak halkımız bu duruma, sürece duyarlı davranmalı. Vatandaşların uyarıları dikkate almalı. Devlet ile millet bu süreçte el ele vermeli. Salgın sonrası için hazırlıklar yapılmalı. Hem Denizli hem de Türkiye olarak ekonomik alt yapıyı şimdiden oluşturmamız gerekiyor. Korona virüs elbet bir gün son bulacak lakin etkileri kalacak. Vatandaşlarımız bu süreçte duyarlı davransınlar. Sosyal izolasyona ve hijyen kurallarına mutlaka dikkat edilmeli” şeklinde konuştu.

ÜLKÜ OCAKLARI’NIN YARDIM KOLİSİ DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

“YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Denizli Ülkü Ocakları olarak Genel Merkezimizin talimatıyla Devletimizin ilk pandemi vakasını açıkladığından itibaren sosyal izolasyon kurallarına çerçevesinde tedbirleri aldıklarını kaydeden Başkan Murat Aydınlı; “İlk günlerde ilçe Ocaklarımızın hepsini kapattık ve il ocaklarımızda asgari düzeyde kişi bulunduruyoruz. Bütün ocaklarımızı dezenfekte ettirdik. Bu süreçte dikkatimizi Denizli’de belli bir gelir seviyesi altında bulunan kişiler çekti. Salgınla işini kaybedenlerde dikkatimizi çekti. Vatandaşlarımız zor bir süreç yaşıyorlar. Biz de Denizli Ülkü Ocakları olarak bir kampanya başlattık. İhtiyaç sahiplerine bir nebze de olsun gıda kolileriyle destek olalım dedik. Bu kapsamda Denizli ilimizde 653 adet gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 2 bin adet ekmek dağıtımında bulunduk. Bu kolileri Çal ilçesi haricinde Denizli merkezi olmak üzere tüm ilçelere ulaştırdık. Bu süreçte hijyen kurallarını dikkate aldık. Öncelikle sosyal medya, basın ve telefon aracılığıyla ihtiyaç sahiplerini bizlere ulaştı. Gelen talepleri yerinde inceledik. Biz bu süreçte ihtiyaç sahiplerine gizli bir şekilde yardımda bulunduk. Aynı zamanda ülkü ocakları olarak gönüllü arkadaş grupları oluşturup Vefa Sosyal Destek Grupları’na yardımcı olmalarını sağladık. Özellikle bu süreçte 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermede hassas davrandık. Buradaki desteğimiz hem pandemi süreci hem de Ramazan ayı öncesi destekte bulunmaktı. Şimdiki hedefimiz bu rakamı bine çıkarabilmek. Çalışmalarımız bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

“İNTERAKTİF EĞİTİMLER VERİYORUZ”

Korona salgını kapsamında bir yandan da Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak çalışmalarını sürdüklerini ifade eden Başkan Aydınlı; “ Bu süreçte eğitimlerimizi kaldığı yerden devam ediyoruz. Sosyal izolasyona dikkat ettiğimiz şu günlerde ocak mensuplarımıza yönelik eğitimler yapıyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan haftalık interaktif eğitilmelerimiz oluyor. Alanında uzman kişiler bu eğitimleri veriyor. Ayrıca online olarak öğretmenlerimiz tarafından Türkçe ve matematik derslerimiz veriliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi