Çivrilli süt üreticileri bir günlük sütlerini deprem bölgesine gönderdi.

Çivril’in kırsal köylerinde süt ve hayvan üreticiliği yapan köylüler süt gelirini deprem bölgesine yolladı.

Çivril’in Aşağı Çapak, Osmanköy ve Belence mahallelerinde süt üreticiliği yapan vatandaşlar bir günlük sütlerinin parasını deprem bölgesine gönderdi. Yaklaşık 100 üreticinin destek verdiği kampanya da toplanan 10 BİN Lira AFAD hesabına yatırıldı.

Kampanyaya destek veren köylüler deprem sonrası afetzedelere yardım etmek istediklerini belirterek “deprem sonrası tek yürek olan milletimize biz de destek vermek istedik. Kırsal bölgede yaşadığımız için bizim elimizden ancak süt peynir yardımı gelir. Onları da bölgeye göndermemiz zor olacağı için süt toplayan firma ile konuştuk ve Osmanköy, Belence ve Aşağı Çapak köylerinden bir günlük süt toplamı tutarındaki parayı AFAD hesabına yatırmasını istedik. Üç köyümüzdeki yaklaşık 100 süt üreticisi kampanyaya büyük destek verdi. Bir günlük süt tutarı olan 10 BİN Lirayı depremde zarar gören ailelerin ihtiyaçlarında kullanmak üzere gönderdik” dediler.

Çivril’den deprem kampanyası kapsamında bu güne kadar 13 tır eşya, erzak yakacak, 1 Aş evi, iki iş makinesi ve kamyon ile personel deprem bölgesine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi