Çivril Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının 4. Maddesinde yer alan Çivril Belediyesi hizmet binası yapımı için 20 milyon borçlanma oy birliği ile komisyona havale edildi.

10 MİLYONA EVET DEMİŞTİK

Mecliste söz alarak, önceki dönem 10 milyon lira olan hizmet binasının neden 20 milyona yükseldiğini soran CHP Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı; “Bugün burada meclis üyesi arkadaşlarımdan 20 milyon lira borçlanma yetkisi isteniyor. Bundan 4 yıl önce de aynı siyasi partiye mensup olan başkan da 10 milyon lira borçlanma yetkisi talep etmişti. Biz Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri o dönemde o gün yeni bir Çivril belediyesi hizmet binasının Çivril için ihtiyaç olduğu gerekçesi ile bu talebe evet demiştik. O günkü belediye başkanı sadece meclis üyelerine değil toplumun farklı kesimlerinin temsilcilerine de hazırladığı projeyi tanıtmışı. Ama şimdi kendi parti meclis üyeleriniz bile gündem maddesi önlerine gelince haberdar oldular bu 20 milyondan.”dedi.

20 MİLYONA RET VERİYORUZ

Çivril kaynaklarının sorumsuzca harcanmasına evet diyemeyeceklerini kaydeden Yazıcı; “Neden 20 milyon? Hangi proje 20 milyon? Geçen sefer ki belediye binasından farklı olan nedir. Daha önce belediye binasının yapımı için vermiş olduğumuz 10 milyon şimdi ise 20 milyon. Farkı nedir? Daha mı büyük? Bunlar hep soru işareti. 23 Nisan ve Cumhuriyet parklarını düzenlediğiniz gibi o alanı da beton mu yapmak istiyorsunuz? Unutmayınız ki bir gün görev süreniz bitecek ve aramıza döneceksiniz. Herkesle barışık saygın bir yaşam sürmek istiyorsanız bu 20 milyondan vazgeçiniz. Ben bilirim tavrınızı halen devam ettiriyorsunuz. Bizler bu koşullarda bu öneriye de zaten millet ittifakı olarak ret veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

20 MİLYON BORÇLANMADAN KURTULACAĞIZ

Önceki dönem Çivril Belediye Başkanı tarafından hazırlanmış olan hizmet binası projesinin yapılması görüşü hasıl olduğunu fakat son birkaç gün içindeki gelişmeler neticesinde 20 milyon borçlanmaya gerek kalmayacağını ifade eden Başkan Vural, “Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan ile görüştük, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşme gerçekleştireceğiz. Mevcut hükümet konağının yıkılıp şuan ki yerine yeniden yapılması uzun yıllardır gündemde. Hükümet konağı ile birlikte belediye hizmet binamızı aynı kampus içerisinde daha heybetli bir hizmete orada devam etmek istiyoruz. Gerçekleşirse borçlanmadan da kurtulmuş olacağız. Olmadığı takdirde tekrar meclisin gündeminde olan bu konu tartışılacak. Bu gündem maddesinin oluşturulduğu dönemde kafamızdaki tasarladığımız yer demir yolundaki hangarın olduğu bölgeydi. İnşallah Süleyman Soylu Bakanımla yapacağımız görüşmenin sonucunda önümüzdeki süreci netleştireceğiz onu da sizlerle paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama ile 20 milyon liralık borçlanma oy birliği ile komisyona havale edildi.

Editör: Haber Merkezi