Çivril Belediyesi tarafından iki yıl önce yaklaşık 400 Bin Lira harcanarak yapılan içinde restoran, kafeterya ve düğün salonu bulunan sosyal tesis, harabeye döndü. İşletmecisinin boşalttığı tesislerde demirbaşların olmadığı görüldü.

Çivril Belediyesi tarafından Çal Orman Bölge Şefliğinden kullanım hakkı alınan ve 400 Bin lira harcanarak düğün salonu, restoran ve kafeterya yapılan İğdir çamlığı bakımsızlıktan harabeye döndü. Yıllık 10 Bin 100 lira bedelle kiraya verilen işyerinin geçen aylarda işletmecisi tarafından boşaltıldığı ve bazı demirbaşların ise olmadığı belirtildi.

SOSYAL TESİS HARABEYE DÖNDÜ

Restoranın içinde bulunan yemek takımları işle ankastre ve dolapların akıbetlerinin belli olmadığı tesislerde, bazı koltuk ve elektronik eşyaların da kaybolduğu iddia edildi.

Tesis zemininde kullanılan yaklaşık 4000 metrekare sentetik halının ise çamlık alanına çıkan bazı kişiler tarafından parçalanarak kesilip götürüldüğü iddia edildi.

YAZICI YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Kiraya verilen Çivril Belediyesi İğdir Sosyal Tesislerinin son halini yerinde inceleyen CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı 61 bin nüfusun hakkının nasıl yok edilerek 58 milyon liralık borç yapıldığını sosyal medya hesabından paylaştığı video ile anlattı.

Milletin parası böyle çarçur ediliyor diyen Yazıcı; “Geçen dönem neredeyse 350 bin liradan fazla para harcanan İğdir çamlığındaki Belediye tesisleri kaderine terk edilmiş durumda. Demirbaşlar ne durumda mutfak gereçleri yerinde mi değil mi bilen yok. Takip edip devletin milletin Çivril’in menfaatlerini koruyan yok. 58 milyon işte böyle böyle oldu. Çivril’in çocuklarımızın geleceği işte böyle ipotek altına alındı. 350 bin lira harcanan tesisi yıllık 10 bin lira kiraya verirsen işte böyle mezbelelik halde geri alırsın.” dedi.

Editör: Haber Merkezi