Türkiye Ormancılar Derneği yönetim kurulunca da onaylanan “Fidan Dikim Şenliği”; Türkiye Ormancılar Derneği Denizli Temsilciliği tarafından 18 Aralık 2019 Çarşamba günü Baklan ilçesi Kavaklar Beyelli Mehmet Altaş İlkokulu/Ortaokulunda gerçekleşti.

  • ÖDÜL ALAN ETKİNLİK

Kavaklar Mehmet Altaş İlkokulu Ortaokulu “Fidan Dikim Şenliği”ne Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, Türkiye Ormancılar Derneği Denizli Temsilcisi Fikret Çuvaç, Denizli Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DENDAK) İzci Liderleri Bülent Çetinkaya ve Sevim Çetinkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

  • ÖDÜL ALAN ETKİNLİK

Ormanların faydalarını anlatan Mehmet Altaş İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Özgür Kayaoğlu; “Biz yetişkinlerin yavrularımıza bırakacağı en büyük miras suyuyla, toprağıyla ve havasıyla yaşanabilir tertemiz bir dünya bırakmak olmalıdır. Bizler bugün burada yavrularımıza doğa sevgisini kazandırmak adına bir fidan dikim şenliği düzenledik. Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayıp destekleyen tüm saygıdeğer büyüklerime, dostlarıma ve öğrencilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

  • ÖDÜL ALAN ETKİNLİK

Çal Orman İşletme Müdürlüğünde görevli Orman Yüksek Mühendisi Hayriye Ertuğrul günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında ise; Canlıların hayatlarını devam ettirebilmeleri için su ve oksijene ihtiyaç duyduğunu, ormanın canlıların hayatta kalabilmesi için ihtiyaçları olan oksijeni üretirken kirli havayı temizlediğini, erozyonu önleyerek yeraltı sularının oluşmasını sağladığını ve ormanların toprak su ve havanın sigortası olduğundan bahsetti.

  • ÖDÜL ALAN ETKİNLİK

Ormanları ve su kaynaklarını korumak için daha fazla fidan dikmek gerektiğini ifade eden Ertuğrul, “Dikeceğimiz fidanları sabırla büyüteceğiz, sevgiyle koruyacağız.” dedi. Konuşmaların ardından, orman, doğa, çevre ve sevgi bilincinin yayılması, kökleşmesi ve ormanların insanlar üzerindeki olumlu etkilerinin en üst seviyeye çıkarılması amaçlanan bu etkinlikte Mehmet Altaş İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Özgür Kayaoğlu’na “Ormana ve Doğaya Hizmet Ödülü” Türkiye Ormancılar Derneği Denizli Temsilcisi Fikret Çuvaç tarafından takdim edildi.

ÖDÜL ALAN ETKİNLİK

Ağaç ve orman sevgisine yönelik yapılan etkinlikte öğrencilerin ilgisini çekmek için farklı stantlar kuruldu. Kurulan bu stantlarda doğa ve orman hakkında öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap verildi. Orman ağaçlarının fidelerinin bulunduğu diğer bir stantta öğrenciler, orman ağaçlarından asli türlere ait fidanları gözlemlerken, yaprak standında birbirinden farklı ağaç türlerinin yapraklarını tanıdılar. Kuş yuvaları ve sulukları standı ile kitap broşür ve bilgilendirme standı öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Kuş yuvaları ve suluklar etkinlikten sonra öğrenciler tarafından okul bahçesinde bulunan ağaçlara takıldı.

ÖDÜL ALAN ETKİNLİK

4. sınıf öğrencileri tarafından “Ağaç Sevgisi ve Erozyon” temalı drama gösterisi izleyiciler tarafından büyük alkış alırken, ilkokullar ve ortaokullar arası Doğa temalı bilgi yarışması heyecanla izlendi. Bilgi yarışmasına katılan her öğrenciye Türkiye Ormancılar Derneğince kalem ve bloknotların bulunduğu çantalar hediye edildi. Birinci olan gruplara hediyelerini Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman tarafından verildi.

ÖDÜL ALAN ETKİNLİK

Ayrıca İlkokulu Ortaokul öğrencileri tarafından çekilen doğa resimleri slayt olarak izlendi. Doğa resimlerinin yer aldığı slaytta en çok alkış alan fotoğraf birinci seçildi ve ödülü verildi.

ÖDÜL ALAN ETKİNLİK

DENDAK İzci Liderleri Mehmet Altaş İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde kurdukları izcilik çadırında “Doğa’da Nasıl Hayatta kalınır” öğrencilere bilgiler verildi. İzci Marşları, Tırtıl Yürüyüşü, Ayak Bağlama, Mini Survivor yarışlarında öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı.

ÖDÜL ALAN ETKİNLİK

Mehmet Altaş İlkokulu Ortaokul Müdürü aynı zamanda da Müzik Öğretmeni olan Özgür Kayaoğlu’nun opera tekniği ile seslendirdiği “LAÇİN” şarkısı büyük alkış alırken, öğrenciler ile birlikte seslendirdiği “ TOHUMLAR FİDANA” şarkısı büyük beğeni topladı.

Öğlen yemeğinin ardından Mehmet Altaş İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerinin tamamının katıldığı fidan dikim etkinliğine geçildi. Her öğrenci kendi fidanını kendisi dikerken, minik elleri ise toprakla buluştu.

Öğrencilerin eğlenerek ve keşfederek bilgi edindikleri, birbirinden farklı etkinlikleri de barındıran “Fidan Dikim Şenliği”nde renkli ve heyecanlı saatler yaşandı.

Editör: Haber Merkezi