Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Aktürk, son bir hafta içerisinde 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 1 Ocak 2024 tarihinden bugüne kadar ise 242’si Irak’ın, 366’sı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplam 608 teröristin etkisiz hale getirildiğini bilgisin paylaştı.

İzmir'de Dehşet Kaza, Motosiklet Otobüse Çarptı İzmir'de Dehşet Kaza, Motosiklet Otobüse Çarptı

Terör Örgütünün Son Saldırıları

Terör örgütünün son saldırısına dair soru üzerine verilen cevapta, “Son dönemde saldırıların gerçekleştirildiği yerler artık Pençe-Kilit Operasyon bölgesinin en uç, en cephe bölgeleridir. Orada ufak bir bölüm kaldı, orayı da temizleyip kilidi kapattıktan sonra hudutlarımız daha güvenli hâle gelecektir. Terör örgütünün son dönemdeki saldırılarının amacı da bu kilidin kapatılmasını önlemektir. Terör örgütü için bu saldırılar son çırpınışlardır. Bu çırpınışlar onları beklenen sondan kurtaramayacaktır” denildi.

"Olumlu Yaklaşmaktadırlar"

Bağdat'ta gerçekleştirilen görüşmelerde Irak'ın terörle mücadeleye karşı tavrının sorulması üzerine, “Irak tarafı da terör örgütü PKK’yı tehdit olarak görmektedir. Bizim Ortak Harekat Merkezi ve diğer terörle mücadeledeki iş birliği tekliflerimize olumlu yaklaşmaktadırlar. Önümüzdeki dönemde terörle mücadele ve hudut güvenliği gibi konularda Irak makamları ile çalışmalarımız artarak devam edecektir” şeklinde cevaplandı.

Editör: Haber Merkezi