Mesajında Cengiz şu ifadeleri kullandı; “Bağımsız ve onurlu yaşamak için, aziz vatanımızı işgal edenlere karşı verilen kurtuluş destanının sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 98’inci yıldönümünü içtenlikle kutluyorum.

30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk milletine reva görülen esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklediler ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders verdiler.

Türk kurtuluş mücadelesi bir milletin var olma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşaledir.İstiklalini kendi azim ve kararının kurtaracağına inanan aziz milletimizin desteği ile Türk Ordusunun 26 Ağustos 1922 sabahı işgal kuvvetlerine yönelik başlattığı taarruz Türk milletinin kararlılığının, mücadele azminin ve hür yaşama iradesinin açık bir kanıtıdır. Bu zaferle aziz milletimiz son sözünü söylemiş, Anadolu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir. 30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir.

30 Ağustos zaferiyle 30 Ekim 1918’de Mondros Limanı’nda imzalanan teslimiyet antlaşması ve 10 Ağustos 1920’de dayatılan Sevr ihaneti Dumlupınar’da tarihin çöplüğüne atılmıştır. Bu zaferle milletin muhasım odaklara haddini bildirdiğini, Anadolu’yu ilelebet bir Türk yurdu olarak belgelediğini ve belleklere yerleştirdiği bir zaferdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Çivrilli hemşerilerimin ve tüm Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi