Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri 13. etap başvuru tarihi 14 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımları 13. Etap Başvuru Süresi Uzatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri 13. etap başvurunda son başvuru tarihi 30 Eylül olan ve son başvuru tarihinin 14 Kasım’a kadar uzatıldığını belirten Çivril İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden şu açıklama yapıldı; “Kırsal Kalkınma Destekleri 13.Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/30)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2019/41) 26 Eylül 2019 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ değişikliğiyle daha önce 30 Eylül 2019 olan 13.Etap Tarıma Dayalı Yatırımların son müracaat tarihi 14 Kasım 2019 tarihine uzatılmıştır.

%50 HİBE VERİLEN KONU BAŞLIKLARI

a) Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

c) Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

ç) Soğuk hava deposu,

d) Çelik silo,

e) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

f) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,

g) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,

ğ) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,

h) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri ( yüksek plastik tünel, don doluya yönelik file, mantarcılık, arıcılık ekipmanları, silaj ve balya makinesi, yem kırma ezme dağıtma kineleri, balıkçı barınak modernizasyonu ve ekipmanlar, çiftlik gübre dağıtma makineleri, süt sağım soğutma makineleri), el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, hibe desteği kapsamında değerlendirilmektedir.

PROJE TUTARININ YARISINA HİBE VERİLECEK

Yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma süresi 15 Kasım 2020’de son bulacak. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olması gerekecek.

Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler veya tüzel kişilerin ekonomik yatırım konularında başvuruda bulunması halinde hibeye esas proje tutarı, yatırım niteliği yeni tesis olan başvurulardan 2 milyon 500 bin lira, tamamlama olan başvurularda 1 milyon 750 bin lira ve kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyon olan başvurularda 1 milyon 250 bin lira üst limitini geçemeyecek.

Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında da hibeye esas proje tutarı 500 bin liraya kadar olabilecek. Hibeye esas proje tutarı alt limiti 50 bin lira olacak.

Proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Diğer yüzde 50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin edecek.”

Konuyla ilgili detaylı açıklamaların bulunduğu resmi gazeteye ilgili adresten ulaşılabilmektedir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/09/20190926-3.htm
Editör: Haber Merkezi