Hararetli geçen Ekim ayı meclis toplantısında CHP Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, Başkan Niyazi Vural’a ağır eleştirilerde bulundu.

Muhalefet üyelerine cevap veren Başkan Niyazi Vural, “bizim verilemeyecek hesabımız yok. Eğer siz bizim bir tane hatamızı bulsanız derimizi yüzersiniz.” Dedi.

Hatamızı bulsanız derimizi yüzersiniz

Ekim ayı Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan CHP’li Tunay Yazıcı’ya cevap veren Başkan Niyazi Vural, Yazıcı’ya “20 yıldır meclis üyesisiniz ne yaptınız” diye sordu. CHP’li Tunay Yazıcı meclis gündem maddelerinden 2024 yılı performans Programının görüşülmesi esnasında gündem dışı söz alarak belediyeyi ve Başkan Niyazi Vural’a şeffaf olmadığını ve hesap vermediğini söyledi. Başkan Vural’ın dört yıllık performansının yetersiz olduğunu belirten Yazıcı “başkanın ne kadar şeffaf olduğu ve ne kadar hesap verebilir olduğu mecliste yaptığı konuşmalarda açıkça görülmektedir” dedi.

Dayatmayla Gündem Maddeleri Kabul Ettirildi

Gündem dışı konuşmasında Tunay Yazıcı, “Başkanın ne kadar hesap verebilir ne kadar şeffaf olduğuna mecliste yaptığı konuşmalar, kendi meclis üyesi arkadaşlarına bile dayatmayla, baskıyla bir çok gündem maddelerini kabul ettirdiğine hep beraber tanık olduk. Sayın başkan hangi zaman muhalefet meclis üyelerinin sorduğu sorular karşısında şeffaf olmuştur.

CHP Denizli Milletvekillerinden Çivril Ziyareti! CHP Denizli Milletvekillerinden Çivril Ziyareti!

Kara bir Leke Olarak Kayıtlara Geçtiniz

Meclise verilmiş soru önergelerine bile mecliste reddederek gündeme almaktan korkan cevap verme cesareti olmayan bir belediye başkanı olarak tarih yazdınız. Hesap vermeyen, şeffaf olmayan bir başkan olarak Çivril Belediyesinde kara bir leke olarak kayıtlara geçtiniz. ” Dedi.

Takdiri Halk Verecek

Gündem dışı konuşmalara cevap veren meclis ve Belediye başkanı Niyazi Vural, “bizim verilemeyecek hesabımız yok. Eğer siz bizim bir tane hatamızı bulsanız derimizi yüzersiniz. Yıllardır meclis üyeliği yapıyorsunuz, Denetim Komisyonu üyeliği yapıyorsunuz. Var mı elinizde bir usulsüzlük. Şeffaf olup olmadığımız konusunda halkımızın bize olan güveni tamdır. Takdiri halk verecektir. Biz burada sizden takdir de onay da beklemiyoruz. Ağzımızla kuş tutsak onu da eleştirirsiniz. Bıldırcın tutsak neden keklik yok dersiniz. Halkımız bizim ne kadar tasarruflu olduğumuzu makam aracımızdan, gelenlerin gidenlerin ağırlanmasından dolayı iyi biliyor” diyerek cevap verdi.

25 Yıldır Yapılmayan Yolu Yaptık

Konuşmasında Çivril belediyesinin 4 yıldır Çivril ilçe merkezi ve mahallelerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte birçok hizmet yaptığını ifade eden başkan Vural “Çivril’de 25 yıldır belediyecilik hizmeti almayan sokaklarda kaldırım ve yol yapılıyor. Siz bunları görmezsiniz ama halkımız görüyor. Düzbel mahallemiz ile Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesi ile olan bağlantı yolunda asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Şehitler mahallesinde Cezaevi kavşağı ile sanayi arasındaki yolda genişletme ve düzenleme çalışmaları devam ediyor. Irgıllı mahallesi ile Süngüllü arasındaki yol çalışmamız devam ediyor. İlçe merkezinde ise birçok sokak ve mahallemizde kaldırım ve taş döşeme çalışmaları sürüyor. Doğalgaz çalışması sonucu kazılan yollarımız sırasıyla yeniden yapılıyor. Karabedirler den gelen yolunda ve Çivril Ortaokulu ile BİLSEM etrafındaki çalışmalar devam ediyor. Halkımız bu çalışmaları sandıkta takdir edecektir” diye cevap verdi.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Editör: Haber Merkezi