Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri Çivril’e geldi. Bölüm hocası hafta sonu Doç. Dr. İbrahim Balık öncülüğünde gerçekleşen gezide PAÜ heyetine Çivril Belediyesi Arkeoloğu Mikail Demirkol ve yerel tarih araştırmacısı Münir Sayhan eşlik etti.

1176 Derneği Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Balık öncülüğünde Çivril’e gelen Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğrencileri Çivril’in tarihi alanlarında inceleme gezisi yaptı.  Çivril gezisine Miryokefalon Savaşının yaşandığı alan olan Kufi Boğazında başlayan öğrenciler burada yerel tarih araştırmacısı Münir Sayhan ve Doç. Dr. İbrahim Balık’tan savaş hakkında bilgi aldı. Kufi Boğazında alan incelemesi de yapan öğrenciler bir süre boğaz içinde yürüyüş yaparak savaşın cereyan ettiği bölgeleri yakından inceledi.

PAÜ’nün Kültüre Sahip Çıkan Projesi Desteğe Hak Kazandı! PAÜ’nün Kültüre Sahip Çıkan Projesi Desteğe Hak Kazandı!
Genç Tarihçiler Miryokefalon Savaş Alanında

Kufi Boğazı gezisinin ardından Işıklı Millet Bahçesinde dinlenen öğrenciler burada Çivril Belediyesi Arkeoloğu Mikail Demirkol’dan Eumania Antik Kenti hakkında bilgi aldı. Saha da yapılan çalışma ve düzenlemeler ile ilgili olarak Arkeolog Mikail Demirkol’dan detaylı bilgi alan öğrenciler daha sonra Cabar Mahallesinde bulunan Denizli’nin ilk ve tek Milli Mücadele şehitliğini ziyaret etti.

Cabar Milli Mücadele şehitliğinde yerel tarih Araştırmacısı Münir Sayhan öğrencilere 1921 yılında yaşanan ve 83 köylünün katledildiği Cabar baskını ve Çivril’in işgal edilmesiyle ilgili olarak bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi