Çivril Belediyesi Sundurlu Mahallesinde bulunan mesire alanı için çalışma başlattı.

Çivril’de Hayvanları Telef Olan Vatandaş Destek İstedi Çivril’de Hayvanları Telef Olan Vatandaş Destek İstedi

Bir zamanların en gözde gezi, eğlence ve mesire alanı olan ‘Kapılar’ bölgesi yeniden Çivrillilerin kullanımına kazandırılacak. Bölge ile ilgili çalışma başlatan Çivril Belediyesi, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden bölgeyi talep etti.

Eski günlerine geri dönecek

Çivril’in atıl durumda duran mesire alanı ile ilgili çalışma başartıldığı duyuruldu. Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Niyazi Vural Sundurlu Mahallesi sınırları içinde bulunan ve mülkiyeti Devlet Su İşlerinde (DSİ) bulunan bölgenin yeniden turizm alanı olarak değerlendirileceğini belirtti. Ekim ayı meclisinde görüşülen ‘Kapılar’ bölgesinin DSİ’den talep edilmesi maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken başkan Vural çalışma ile ilgili olarak yaptığı konuşmada “başlattığımız Turizm Master Planı çerçevesinde ilçemize yeni turizm alanları yeni dinlence merkezleri kazandırmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda Sundurlu mahallemizde bulunan ve mülkiyeti DSİ’ye ait olan 30 BİN metrekarelik sahayı mesire alanı yapmak ve kullanmak amacıyla DSİ Bölge Müdürlüğünden talep ettik. Sahanın kullanım hakkı Belediyemize verildiği zaman bu alanda Çivrillilerin ve Çivril’e gelen misafirlerimizin keyifli zaman geçirebileceği güzel bir bölge yapacağız” dedi.

Eski günlerine geri dönecek

Başkan Vural Bölge ile ilgili daha önce de girişimlerin yapıldığını belirterek “bu sahayı DSİ’den daha öncede talep etmiştik. Ancak bölgede bulunan sulama pompalarının güvenlik sorunu ortaya çıkarabileceği düşüncesi ile DSİ bu talebimize olumlu bakmamıştı. Bizde yeni bir düzenleme yaparak Sulama Pompalarının olduğu alandan mesafeli bölgeyi talep ettik. Güvenlik sorununu bu şekilde çözdük. İnşallah ilçemizde ihtiyaç duyulan mesire ve turizm alanı ihtiyacını bu yeni alan ile gidermiş olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi