Doğanın kış uykusundan kalkıp yeniden uyanmasıyla birlikte evde büyüttüğünüz bitkilerin de bakım zamanı gelmiş oldu. Bitki ve çiçekleri canlı tutmak için doğru zaman geçişi aslında tam da bu zaman. Bitkilere uygun bakımı yapmak ve onlara uygun su vermek çiçek yetiştiriciliğin en önemli faktörlerinin başında geliyor.

En Güzel Kaktüsler Sizin Balkonunuzda Olsun

AHMET YEĞİT DENEYİMLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI AHMET YEĞİT DENEYİMLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI

 “Kaktüslerinize Mevsime Göre Su Verin”

Kış aylarında daha az su gerektiren kaktüs yazın gelmesiyle birlikte su gereksinimi artıracaktır diyen çiçekçi, kaktüs bakımının da diğer çiçekler gibi zor olduğunun altını çizdi. Aslında bakımı kolay gibi görünen kaktüsü de yetiştirmek zordur diyen çiçekçi esnafı: “Kaktüs bakımı halk arasında kolaydır diye biliniyor. Ama hiç e öyle değil. Çünkü kaktüslerde en önemli dikkat edilmesi gereken faktör su olayıdır. Yanlış sulama kaktüsü çürütür, yok eder. O yüzden doğru miktarda sulama yapmak kaktüs yetiştiriciliğinde çok önem arz eder. Doğru mevsimde doğru miktarda su vermek gerekir. Kaktüslerinize kışın çay bardağının dörtte biri kadar iken yazın ise ortalama boy bir saksıyı çay bardağının dörtte birinden birazcık daha az ölçüde ayarlayarak su verilmelidir” dedi.

En Güzel Kaktüsler Sizin Balkonunuzda Olsun2

 Kaktüs Yetiştiriciliğinde Saksı Seçimi Önemli

İç ya da dış mekân fark etmeksizin birçok alanda gerek dekoratif gerek ise büyütmek amacıyla kullanılan kaktüslerin bakım aşamasında önemli dikkat edilmesi gereken diğer unsur da doğru boy saksı seçimi. Kaktüslerde daha çok küçük boy saksı kullanın diyen çiçekçi doğru boyutta kullanılan bir saksının kaktüsün ömrünü uzattığını belirtti. Çiçekçi, kaktüslerin saksısının ne kadar küçük seçilirse bitkinin gövdesinin de o kadar çabuk gelişeceğine vurgu yaptı.